Results 1 to 2 of 2

Thread: Bebe TV HD op komst bij CanalDigitaal

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,615
  Uploads
  139

  Post Bebe TV HD op komst bij CanalDigitaal

  Bebe TV HD op komst bij CanalDigitaal


  Televisieaanbieder CanalDigitaal gaat in de loop van deze maand het peuter HD kanaal Bebe TV HD aan het aanbod toevoegen. Dat werd vanmorgen op een dealerdag georganiseerd door Astra Benelux aan de aanwezige dealers bekend gemaakt.

  Voor de doorgifte van Bebe TV HD hoeft CanalDigitaal geen eigen bandbreedte te gebruiken. De zender wordt immers al doorgegeven op een Astra3 transponder van het Tsjechische Sky Link, waarmee het bedrijf al enige tijd een innig samenwerkingsverband heeft. Meer nieuwe HD kanalen worden in de loop van het eerste kwartaal van 2010 verwacht. Dan wordt de themakanalen transponder van CanalDigitaal omgebouwd van de MPEG2 naar de MPEG4 codering. Hierdoor komt met dezelfde bandbreedte ruimte beschikbaar voor twee tot drie HD kanalen. De kanshebbers om deze ruimte te gaan opvullen kunnen bijvoorbeeld HD kanalen van de NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting zijn.. Daarnaast houdt CanalDigitaal de mogelijkheid open dat op de ruimte die op dit moment gebruikt wordt door de HD zender MyZen HD in december een nieuwe HD zender te gaan doorgeven, Welke zender hiervoor in aanmerking gaat komen is op dit moment nog onduidelijk.

  Bebe TV HD is een televisiezender voor de kleine wereldburgers onder ons. De SD versie van de zender is al enige tijd beschikbaar bij CanalDigitaal. Bebe TV HD komt beschikbaar voor abonnees van het familiepakket en hoger.
  Attached Images Attached Images

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,615
  Uploads
  139

  Post Re: Bebe TV HD op komst bij CanalDigitaal

  Door komst Bebe TV HD breidt CanalDigitaal HD aanbod uit tot 17 zenders


  Met de komst van het HD peuterkanaal Bebe TV HD breidt CanalDigitaal deze maand haar HD zenderaanbod uit tot 17 HD zenders. Daarmee is de televisieaanbieder in Nederland koploper op het gebied van HDTV. Bebe TV HD is speciaal kanaal voor de allerkleinsten onder ons. Inmiddels is al sinds geruime tijd de SD versie van dit kanaal beschikbaar in het zenderaanbod van CanalDigitaal. Bebe TV HD komt medio oktober beschikbaar voor alle abonnees van het familiepakket of hoger. Ook HDTV abonnees van CanalDigitaal kunnen naar deze zender kijken.

  Toch is de aankondiging van de komst van Bebe TV, die zojuist op een door Astra Benelux dealerdag op het Arnhemse Papendal werd bekend gemaakt, voor sommige HD abonnees van CanalDigitaal niet waar men op gehoopt had. Er worden immers nog geen harde toezeggingen gedaan over de komst van de resterende HD kanalen, Nederland1 HD en Nederland2 HD, bij CanalDigitaal.

  Op de dealerdag werd onder de aanwezige dealers geïnventariseerd welke HD zender men het liefst voor toevoeging aan het zenderaanbod in aanmerking ziet komen.. Men kon een keuze maken uit een HD kanaal van de NPO, één van RTL Nederland of Net5 HD van SBS Broadcasting. De komst hangt volgens Rene Tensen, directeur van Eviso BV dat na omschakeling naar de internationale M7 bedrijfsstructuur als kloppend hart achter televisieaanbieder CanalDigitaal moet worden gezien, wel af van lopende onderhandelingen over doorgifte mogelijkheden en de beschikbaarheid van de HD zenders. “We onderhandelen met RTL Nederland en SBS Broadcasting. En denken dat deze 2 zenders rond de omschakeling naar MPEG4 van de themakanalen transponder mogelijk beschikbaar komen. De beschikbaarheid van deze zenders wel hangt af van het verdere verloop van de onderhandelingen. Qua timing zou dit best wel eens goed kunnen uitkomen met de omschakeling van de huidige themakanalen transponder naar de MPEG4 uitzendnorm.”

  De omzetting van de themakanalen transponder van de MPEG2 naar de MPEG4 compressie staat bij CanalDigitaal overigens in de agenda voor het eerste kwartaal 2010. Tussen eind oktober en begin december krijgen alle abonnees die een los abonnement hebben op het themakanalen pakket, dit zijn er volgens CanalDigitaal rond 10.000 abonnees, een aanbod voor de aanschaf van een HDTV satellietontvanger die na de omschakeling nodig is voor het bekijken naar de themakanalen. Wanneer de themakanalen zijn omgezet naar MPEG4 komt op de huidige themakanalen transponder ruimte vrij voor de toevoeging van twee tot drie HD zenders. Tensen hierover: “Kans dat we onderhandelingsresultaat met SBS Broadcasting en RTL Nederland hebben voor medio eerste kwartaal 2010, wanneer de transponder is omgebouwd, is groot.”

  Wel houdt CanalDigitaal de mogelijkheid open om nog dit jaar een nieuw HD kanaal te presenteren. Dit gaat dan ten koste van het huidige HD kanaal MyZen HD dat op de eigen HD transponder op de Astra3 satelliet wordt uitgezonden. Mochten onderhandelingen met RTL Nederland of SBS Broadcasting voorspoediger verlopen dan nu verwacht kan dit een mogelijk optie zijn. Een andere optie zou kunnen zijn dat nog dit jaar een tweede HD kanaal van de NPO op de plek van MyZen HD gaat uitzenden. Of MyZen HD uit het aanbod van CanalDigitaal in zijn geheel gaat verdwijnen is overigens nog maar de vraag. Omdat de zender ook door andere Europese televisieaanbieders op deze satelliet gebruikt wordt is de kans van een verhuizing naar een andere transponder een mogelijke optie.

Similar Threads

 1. Kans op komst ESPN HD bij Sky Deutschland
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 09-01-2010, 16:54:54
 2. RTL7 HD en RTL8 HD op komst bij UPC
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-10-2009, 15:52:04
 3. Info Bebe TV finds new partners
  By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 13-05-2009, 19:38:59
 4. HD channel for bebe tv
  By blakziro23 in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 10-09-2008, 18:08:25
 5. un bebe pas comme les autres
  By boyzmen in forum English (UK)
  Replies: 0
  Last Post: 14-12-2005, 23:00:56

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •