Nieuwe firmware Philips HD ontvanger onderweg


De nieuwe firmware voor de Philips HD ontvangers komt in oktober beschikbaar. Hiermee loopt CanalDigitaal iets achter op de tijdslijn welke had gesteld bij het openbaar maken van de “roadmap” voor firmwareverbetering van deze HD satellietontvangers. De firmware had volgens deze “roadmap” in september beschikbaar moeten komen. Op dit moment wordt de nieuwe firmware uitvoerig door CanalDigitaal getest. Deze testen verlopen voorspoedig maar de televisieaanbieder wil pas de firmware grootschalig via de satelliet naar ontvangers verzenden als deze uitvoeriger is getest op eventuele oneffenheden.

Het gaat om firmware voor de Philips modellen DSR 7121 en DSR 8121. Vooral voor laatst genoemde HD satellietontvanger is de nieuwe firmware een verbetering. De harde schijf wordt namelijk automatisch na 10 minuten inactiviteit in standby gezet. Hierdoor is er minder geluid hoorbaar en wordt het stroomverbruik van deze satellietontvanger positief beïnvloed. Naast deze verbetering zijn de volgende aanpassingen in de firmware toegebracht, Deze aanpassingen zijn voor beide modellen van toepassing.

· Per 10 zenders scrollen in het menu

· EPG wordt automatisch hersteld bij foutief databestand

· Voortgangsbalk bij inladen EPG

· Activering radioknop op afstandsbediening

· Activering favorietenknop op afstandsbediening

· Ontvanger schakelt terug naar voorgaande zender bij drukken back knop

· Back knop kan gebruikt worden in het menu

· Keuze of update automatisch wordt gestart

· Voortgangsbalk bij update firmware

· Voortgangsbalk bij opstarten ontvanger

· Helptekst bij maken favorietenlijsten

· Geldigheidsduur smartcard bij info beschikbaar in het menu

In de nieuwe firmware is 1080i beeldformaat keuze bij HD zenders nog niet aanwezig. In de eerstvolgende update is deze mogelijkheid wel aanwezig. Dat heeft fabrikant Pace, die de decoderdivisie verleden jaar van Philips overnam, aan CanalDigitaal bevestigd. Deze firmware komt naar verwachting nog dit jaar beschikbaar.