NBC Universal met vijf vernieuwde zendermerken


NBC Universal komt vandaag internationaal met vijf vernieuwde zendermerken. Zo heet 13th Street voortaan 13th Street Universal en SciFi Channel SyFy Universal.

Naar aanleiding van een grootschalig wereldwijd consumentenonderzoek, heeft NBC Universal besloten een miljoeneninvestering te doen in de herpositionering van een kernportfolio van vijf merken. Doel is de merken strategisch op n lijn te brengen. Iedere zender krijgt een nieuwe naam en logo.

De vijf zenders zijn: Universal Channel, een entertainmentkanaal 'met shows van wereldklasse, interessante karakters en diepere verhaallijnen', 13th Street Universal, een zender voor crime en spanning met 'internationale topseries', Syfy Universal, met science fiction- en fantasy ('verbeeldingsrijke entertainment'), Diva Universal, een vrouwen-entertainmentzender die 'het goede leven in al zijn aspecten omarmt' en Studio Universal, een zender met speelfilms en hun achtergrondverhalen.

In het verlengde van deze stap verandert de naam van NBCU Global Networks in Universal Networks. De vernieuwde merken worden begin 2010 internationaal uitgerold. Tegen het einde van volgend jaar zijn de veranderingen overal doorgevoerd.

Eerder werd al bekend dat SciFi Channel in de VS omgedoopt werd in Syfy.

Bron: Broadcast Magazine.