Results 1 to 1 of 1

Thread: Het HD wippen van CanalDigitaal

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,615
  Uploads
  139

  Post Het HD wippen van CanalDigitaal

  Het HD wippen van CanalDigitaal


  Is de toevoeging van Bebe TV HD voorlopig genoeg om de HD kijkers bij CanalDigitaal het gemis van Nederland1 HD en Nederland2 HD te doen vergeten? Na de HD spagaat is CanalDigitaal, door eigen toedoen, op de HDTV wip terecht gekomen. Overleeft men deze gevaarlijk kinderspeeltuin attractue of valt men van de HDTV wip af?
  LEES HIER DE COLUMN!: DE HDTV WIP VAN CANALDIGITAAL


  Het HD wippen van CanalDigitaal


  Is de toevoeging van Bebe TV HD voorlopig genoeg om de HD kijkers bij CanalDigitaal het gemis van Nederland1 HD en Nederland2 HD te doen vergeten? Na de HD spagaat is CanalDigitaal, door eigen toedoen, op de HDTV wip terecht gekomen. Overleeft men deze gevaarlijk kinderspeeltuin attractue of valt men van de HDTV wip af?

  De aankondiging dat binnenkort Bebe TV HD wordt toegevoegd aan het HD aanbod van CanalDigitaal is zeker niet waar de meeste HD kijkers bij deze provider op zaten te wachten. Het staat ook in schril contrast met wat één van de concurrenten, UPC in dit geval, gek genoeg dezelfde dag wereldkundig maakte. Het toevoegen van RTL7 HD en RTL8 HD rond hetzelfde tijdstip dat CanalDigitaal Bebe TV HD gaat doorgeven. Natuurlijk is het vergelijken tussen CanalDigitaal en elke willekeurige kabelaanbieder in feite appels met peren vergelijken. Het zijn twee geheel verschillende uitzendplatformen, met beide voor- en nadelen. Voordeel voor CanalDigitaal is onder andere dat men de gratis FTA zenders kan laten meeliften in het zenderaanbod. Voordeel voor de kabelaanbieders is toch wel de teller van maandelijkse abonnementkosten al begint op rond de 16 euro. En wat voor de één een voordeel is, is natuurlijk voor een ander een nadeel. Dit alles mag echter zo zijn. De abonnee vergelijkt in dit geval niet appels en peren maar vergelijkt, hoe oneerlijk deze vergelijking misschien ook mag zijn, het aanbod wat men bij een televisieaanbieder voorgeschoteld krijgt.
  Met dit in het achterhoofd houdend kan men stellen dat er een heel belangrijke periode voor CanalDigitaal is aangebroken. HDTV mag dan wel nog niet bij iedereen ingeburgerd zijn, het is wel de toekomst op televisiegebied. Niet voor niets hebben aanbieders als Tele2 en KPN, die tot voorheen eigenlijk HDTV min of meer links lieten leggen, nu HDTV aankondigingen gemaakt. Om nu te zeggen dat de toekomst van een televisieaanbieder, en dus ook van CanalDigitaal, op het spel staat als men de situatie rondom HDTV verkeerd inschat gaat wellicht veel te ver. Maar verkeerde beslissingen op HDTV gebied zouden later wel eens goed kunnen gaan opbreken. Zat CanalDigitaal eerst nog in een HDTV spagaat, nu kunnen we misschien wel vaststellen dat CanalDigitaal op de HDTV wip zit. Alle beslissingen over HDTV moeten nu op een weegschaal worden gewogen om de HDTV wip niet naar dan wel de positieve of negatieve kant te laten omslaan. Het balanceren op een koord is moeilijk. In het circus is er dan meestal een vangnet aanwezig om een eventuele val te kunnen breken. Bij de strijd om de digitale televisie abonnee, die op dit moment keihard wordt gevoerd, is dit vangnet niet meer aanwezig. En betekent een val dat men zich of met enige lenigheid nog kan vastklampen aan het balanceerkoord of dat men tegen de grond te pletter slaat. Zelfs als men zich nog kan vastklampen aan het balanceerkoord is er schade opgelopen. Reparatie zou weleens kunnen betekenen dat de HDTV wip de verkeerde kant opslaat. Daarbij kan het huidige aantal abonnees dat in de maanden juli en augustus hebben opgezegd, ongeveer 19.000, nog wel eens "peanuts" zijn met wat er dan te gebeuren staat.

  Op dit moment heeft CanalDigitaal, en ja ook ik reken daarbij het FTA aanbod mee, de meeste HD zenders. Echter was het niet zo dat kwaliteit nog altijd belangrijker is dan kwantiteit? De vraag is dan ook of een toevoeging van Bebe TV HD de honger naar Nederland1 HD en Nederland2 HD stilt? En zo ja hoe lang deze honger dan gestild blijft. Het antwoord op deze vraag kan de CanalDigitaal abonnee alleen voor zichzelf geven.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. 3FM Serious Request ook via CanalDigitaal
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2009, 08:15:14
 2. CanalDigitaal problem
  By satmatellite in forum General Discussions: DVB-PCI Cards
  Replies: 0
  Last Post: 28-12-2008, 13:51:51
 3. CanalDigitaal Holland down
  By KML10 in forum Gamma Card
  Replies: 1
  Last Post: 15-12-2008, 11:35:47
 4. CanalDigitaal (NL) freeview
  By scud in forum Seca Mediaguard
  Replies: 2
  Last Post: 17-03-2007, 12:43:04

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •