Results 1 to 1 of 1

Thread: Eredivisie Live niet in financiŽle problemen maar voorlopig nog geen HDTV

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  50,213
  Uploads
  139

  Post Eredivisie Live niet in financiŽle problemen maar voorlopig nog geen HDTV

  Eredivisie Live niet in financiŽle problemen maar voorlopig nog geen HDTV


  Geruchten over financiŽle problemen bij de voetbalzender Eredivisie Live worden door de zender zelf ten stelligste ontkend. ďWe zitten op koers.Ē Het staat in schril contrast met andere geluiden over de voetbalzender.

  Dit alles blijkt uit een artikel dat deze week in Totaal TV staan en vanaf nu in een uitgebreidere versie op deze internetsite te lezen is. Daaruit blijkt ook dat ťťn of meer HD kanalen voorlopig niet bij Eredivisie Live nog niet te verwachten zijn. De zender wil het beschikbare budget op dit moment in zijn geheel gebruiken om de programmering inhoudelijk te verbeteren. Wel houdt Eredivisie Live de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Maar wil dus geen toezeggingen voor de toekomst over de komst van HDTV maken.

  Lees het gehele verhaal over de financiŽle situatie, HDTV en de toekomstplannen van Eredivisie Live hier.

  Er heerst financiŽle onzekerheid bij Eredivisie Live, zo luiden geruchten. Daarbij wordt steeds vaker gesproken over een mogelijke fusie met Sport1, het sportkanaal van Chello Benelux. De Eredivisieclubs, verenigd in de Eredivisie CV (ECV), zijn voor een groot deel afhankelijk van inkomsten uit uitzendrechten. De uitzendrechten voor de live wedstrijden exploiteert men sinds een jaar zelf via Eredivisie Live. Daarbij is uitgegaan van een businessplan waar in de eerste jaren een aanloopverlies wordt gefinancierd door Royal Bank of Scotland (RBS). De aldus ontstane schuld moet na enkele jaren stapsgewijs afgelost worden uit de groeiende inkomsten. Daarvoor zijn natuurlijk wel nieuwe abonnees nodig. En daar wringt volgens velen de schoen. Ook binnen de ECV zijn er kritische geluiden te horen. Zo liet Heracles-voorzitter Jan Smit onlangs in het televisieprogramma Voetbal International weten dat hij denkt dat het wel zou gaan uitlopen op een fusie met Sport1.

  Op schema
  Bij Eredivisie Live ziet men de toekomst helemaal niet zo zwartgallig. ďWe liggen goed op schema van het business plan en Eredivisie Live draait winstgevend,Ē aldus Maarten van Rooijen, mediawoordvoerder van het voetbalkanaal. Dat is een schril contrast met de melding van Hugo Borst in zijn AD-column, waarin hij suggereert dat Eredivisie Live juist erg verliesgevend is. Ook over de doelstelling van Eredivisie Live om na vijf jaar 800.000 abonnees aan zich te binden zijn velen sceptisch. ďMaar wij hebben er het volste vertrouwen in dat we wel na vijf jaar 800.000 abonnees aan onze zender weten te binden,Ē luidt het optimisme bij Van Rooijen. ďMet de huidige ontwikkeling liggen we op koers, de kwaliteit van en waardering voor het kanaal is hoog, de digitalisering van de tv-huishoudens zet gestaag door, de prijsstelling is vriendelijk en de Eredivisie is en blijft een aantrekkelijke, spannende en populaire competitie.Ē Ook met betrekking tot de financiering door RBS ziet Van Rooijen geen beren op de weg. ďBij de lancering van het kanaal in de zomer van 2008 hebben we duidelijk aangegeven dat er voor de opstartperiode een financiering is afgesloten met RBS om de betalingen aan de clubs op hetzelfde niveau te kunnen houden als in de periode hiervoor, toen we de tv-rechten verkochten aan Talpa en Versatel/Tele2. Dat waren andere tijden, in een andere markt waar hogere bedragen voor de rechten werden betaald. Dat met de introductie van Eredivisie Live de media-inkomsten uit samenvattingen en live wedstrijden de eerste jaren lager zouden liggen dan voorheen is honderd procent voorzien, en wordt opgevangen door een lening van RBS. Ik wil dan ook benadrukken dat we zeker niet met een schuld kampen, maar dat we werken met een voorziene financiering die keurig zal worden afgelost. Over de hoogte van bedragen doe ik verder geen mededelingen, maar ik kan je verzekeren dat Eredivisie Live een gezonde exploitatie kent en zelfs winst maakt.Ē

  Unieke beelden
  Er is volgens Eredivisie Live dan ook geen sprake van een op handen zijnde fusie met Sport1. ďEr is op dit moment voor ons geen aanleiding te denken aan een fusie. Bovendien, voor ons is het ook geen noodzaak. Eredivisie Live ontwikkelt zich volgens plan en naar tevredenheid en draait winstgevend. Wij gaan op volle en vooral eigen kracht vooruit. Wel is het zo dat we regelmatig overleg hebben met Sport1 over gemeenschappelijke issues, zoals hoe we gezamenlijk de digitalisering van de tv-huishoudens positief kunnen beÔnvloeden.Ē Sport1 wil desgevraagd niet inhoudelijk reageren op vragen over mogelijke samenwerking of zelfs fusie met Eredivisie Live. Belangrijk voor de aanwas van nieuwe abonnees is natuurlijk hoe de zender Ďbektí op televisie. Daar is men zich heel goed van bewust. Zo evalueert men wekelijks intensief elke uitzending op zoek naar verbeterpunten en luistert men goed naar de wensen van de abonnees. Ook het aanbod van voetbalwedstrijden wordt steeds groter. Startte men een jaar geleden alleen met wedstrijden uit de Eredivisie, nu zijn ook wedstrijden uit de Europa League, Jong Oranje en KNVB beker live te zien. ďDaarnaast kijken we naar een optimale inzet van technologische hulpmiddelen in bijvoorbeeld de wedstrijdanalyse, en experimenteren we nu al met bijzonder beeldmateriaal rondom de wedstrijden van Vitesse. Met bijvoorbeeld unieke beelden uit de kleedkamer die nergens anders te zien zijn. In alles geldt dat het voetbal voorop blijft staan. Onze abonnees zullen gaan merken dat je nergens anders dichterbij het Eredivisie voetbal kunt komen dan op Eredivisie LiveĒ vult Maarten van Rooijen aan. Wat betreft nieuwe technologieŽn blijft HDTV voorlopig nog even aan de zijlijn staan. Zeker houdt men bij de voetbalzender de ontwikkeling van deze nieuwe technologie goed in de gaten. Voetbal is immers ťťn van de sporten waarbij de voordelen van HDTV goed worden belicht. Maar het aanbieden van ťťn of meer HD-kanalen kost ook extra geld. ďOp termijn is het voor ons ook wel een wens om die stap te maken. Maar zoiets vraagt een flinke investering en in deze fase besteden we onze financiŽle middelen liever aan de programmering en de verdere inhoudelijke ontwikkeling van het kanaal.Ē
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. RTL4 HD en RTL5 HD voorlopig nog niet bij UPC
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 30-11-2009, 15:19:31
 2. Replies: 0
  Last Post: 04-10-2009, 15:05:56
 3. New TV Vlaanderen komt met Triple Sat voor BBC1 en BBC2 maar niet voor RTBF
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2008, 19:38:59
 4. Update Geen Tele2 voetbal meer, CanalDigitaal onderhandelt met Eredivisie
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 02-06-2008, 19:49:12
 5. New Helft Amerikaanse bezitters HDTV kijkt geen HD-zenders
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 08-04-2008, 17:02:09

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •