CBS Drama, CBS Reality & CBS Drama aangekondigd


Goed nieuws voor schotelbezitters want het Amerikaanse CBS Studios International zal een heel pakket nieuwe kanalen starten voor de Britse televisiemarkt. Het gaat echter volgens de persberichten ook om de Free To Air kanalen via Freesat die dus ook bij ons (ongecodeerd) kunnen worden ontvangen.


De wijzigingen zijn het gevolg van een joint venture met Chellomedia, de eigenaar van de Zone kanalen als Zone Reality, Zone Horror, Zone Romantica en Zone Thriller. Gepland voor 16 november zullen CBS Action, CBS Reality en CBS Drama voor het eerst als 'branded CBS Channel' buiten de Verenigde Staten van start gaan. De rest van Europa zal vrijwel zeker volgen maar schotelbezitters kunnen als eerste meekijken.


Chellomedia zal in totaal 6 van haar kanalen van Chello Zone international broadcasting beschikbaar stellen voor de rebranding. Het gaat daarbij om Zone Reality (en +1) die CBS Reality gaan heten (dit zal pa later gebeuren met de Reality zender op 19 oost), Zone Romantica zal CBS Drama worden, Zone Thriller wordt CBS Action. ZOne Horror en het +1 kanaal daarvan blijven voor het moment onveranderd maar gaan al wel over naar CBS.


De programmering van de nieuwe kanalen zal worden samengesteld uit maar liefst ruim 70.000 uur materiaal uit de archieven van CBS. Aangekondigd worden Jag, Star Trek (CBS Action), Dr Phil en Judge Judy (CBS Reality) en Dynasty (CBS Drama). Via derde partijen zal Chellomedia de programmering verder aanvullen.


CBS Studios International wil in eerste instantie een succesvolle lancering op de Britse markt bewerkstelligen en pas daarna verdere expansie (zoals op het Europese continent). Het ging niet slecht met de Chello kanalen maar hiermee beschikken de kanalen voor het eerst over uitzendingen van hogere kwaliteit. Zowel Chello als CBS zien hierin een goede combinatie om een goede plaats in de televisiemarkt te verwerven.