Page 1 of 14 123611 ... LastLast
Results 1 to 10 of 136

Thread: Hdtv-internet

 1. #1
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Hdtv-internet

  exo tin entiposi oti den iparxei tetoia enotita kai pistevo na einai xrisimi.edo mporoume na vazoume otidipote einai endiaferon(agora,nea,erotimata) pano stin texnologia tis HDTV,kai otidipote endiaferon pano sto internet.
  ps.an einai kati pou prosvalei i den epitrepetai se afta as svistei to thema

 2. #2
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Ξεπέρασε το ίντερνετ την TV σε διαφημιστικά έσοδα

  H βρετανική αγορά έγινε η πρώτη μεγάλη οικονομία όπου το ίντερνετ ξεπέρασε την τηλεόραση ως μέσο διαφήμισης.

  Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η διαφημιστική δαπάνη που επενδύθηκε στο διαδίκτυο, έφθασε στη Μεγάλη Βρετανία τα 1,75 δισεκατομμύρια λίρες, κατακρημνίζοντας από το θρόνο της (μέσα σε μόλις 10 χρόνια) την τηλεόραση που επί μισό αιώνα ήταν το μέσο με το λεόντειο μερίδιο απορρόφησης διαφημιστικής δαπάνης.
  Τα στοιχεία έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα το Internet Advertising Bureau (μέλη του οποίου είναι οι 375 κορυφαίες εταιρίες της Νέας Οικονομίας) και η PricewaterhouseCoopers.

  Η άνοδος του ίντερνετ - και στα διαφημιστικά του έσοδα - καταγράφεται ως ραγδαία τα τελευταία δέκα χρόνια. Έτσι, το 1998, στη βρετανική αγορά, το σχετικά νέο (τότε) μέσο απορροφούσε μόλις 19,4 εκατομμύρια λίρες.

  Το ίντερνετ απολαμβάνει τώρα το 23,5% της διαφημιστικής δαπάνης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 21,9% της τηλεόρασης. Οι οργανισμοί που έδωσαν στη δημοσιότητα στα στοιχεία εκτιμούσαν ότι το ίντερνετ θα υποσκέλιζε την τηλεόραση στις αρχές του επόμενου έτους, φαίνεται όμως ότι οι δυνάμεις της αγοράς είχαν άλλη δυναμική.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της online διαφήμισης.

  Τα ποσά που διαφημίζονται μέσω των εντυπωσιακών «banners» εμφανίζουν πτώση 5,2%. Αντίθετα οι παραδοσιακές «Μικρές Αγγελίες» στην online βεβαίως μορφή τους, αυξάνονται ετησίως με ρυθμό 10.6%. Οι τάσεις δείχνουν ότι βασικό μέσο ηλεκτρονικής διαφήμισης είναι τείνει να γίνει το βίντεο καθώς τα ποσά που διαφημίζονται μέσω αυτού αυξήθηκαν τον τελευταίο έτος κατά 300%.

  ethnos.gr

 3. #3
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Αλλάζοντας το «πρόσωπο» των video conferences

  Catalyst ονομάζεται η τεχνολογική πλατφόρμα που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα των online συνδιασκέψεων.


  Το «πρόσωπο» της online συνδιάσκεψης φιλοδοξεί να αλλάξει η αμερικανική Mindjet, παρουσιάζοντας την τεχνολογία Catalyst.

  Η εν λόγω πλατφόρμα λανσαρίστηκε επίσημα την Τρίτη- κίνηση που αναμενόταν εναγωνίως από μεγάλο τμήμα του εταιρικού κόσμου, που αναζητά τρόπους να μειώσει τα έξοδα των μετακινήσεων, στρεφόμενος προς τη λύση των video conference.

  «Στ'αλήθεια αλλάζουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι και οι ομάδες συνεργάζονται» είπε ο Σκοτ Ράσκιν, διευθύνων σύμβουλος της Mindjet. «Υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης στην ίδια παρουσίαση. Μπορούμε να καθίσουμε όλοι σε απόλυτη σιωπή καθώς ακούμε τις ιδέες των συναδέλφων μας να μεταδίδονται μέσω του Ίντερνετ. Αλλά η δημιουργική επίλυση προβλημάτων ήταν το τελευταίο πράγμα με το οποίο ασχολούνταν κανείς» συμπλήρωσε.

  Το πλεονέκτημα του Catalyst είναι ότι ουσιαστικά μιμείται τον τρόπο που τα άτομα μίας ομάδας συναντιούνται και δουλεύουν σε ένα δωμάτιο για να επιλύσουν προβλήματα- μία δυνατότητα που στερείται μία «συμβατική» online conference.

  Οι χρήστες του μπορούν να συμμετέχουν σε μία τέτοιου είδους συνδιάσκεψη, ενώ παράλληλα κάνουν αλλαγές σε ένα αρχείο κοινής χρήσης που βρίσκεται σε έναν online «πίνακα». Σε κατάσταση κοινής χρήσης μπορούν επίσης να τεθούν αρχεία φωτογραφίας, βίντεο και άλλα ψηφιοποιημένα δεδομένα. Επίσης, υπάρχουν δυνατότητες τηλεφωνικής επικοινωνίας μέσω Ίντερνετ και αποστολής μηνυμάτων.

  «Σου έρχονται πολλές ιδέες όταν βλέπεις την εξάπλωση και απήχηση κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter ή το Facebook, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις» είπε σχετικά ο Ράσκιν, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι πληροφορίες πρέπει να είναι προσβάσιμες στους πάντες, ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται να επαναφέρεις το στοιχείο της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης για να δημιουργήσεις κάτι καινούριο…με το Catalyst, έχω ένα μέρος όπου μπορώ να δουλέψω, να δω τι κάνουν οι άλλοι και να περάσω από το στάδιο μίας απλής συνάντησης στο στάδιο της διαμόρφωσης μίας νέας, δυνατής στρατηγικής» είπε σχετικά.

  Στους πελάτες της Mindjet συμπεριλαμβάνονται κολοσσοί όπως η Coca Cola, η Walt Disney, η IBM, ο αμερικανικός στρατός και το Wal-Mart.

  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

 4. #4
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Πονοκέφαλος για την Ε.Ε. τα spam μηνύματα
  Έκκληση της Ε.Ε. στα κράτη-μέλη για πιο σοβαρές κυρώσεις στους υπεύθυνους αποστολής των spam των οποίων αποδέκτες είναι το 65% των Ευρωπαίων πολιτών.


  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ να μεριμνήσουν για τη συστηματική επιβολή «σοβαρών» κυρώσεων κατά των υπευθύνων για την αποστολή spam, όπως είναι γνωστά τα διαφημιστικά σκουπίδια που αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών του διαδικτύου.

  Η μάστιγα αυτή πλήττει σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής, το 65% των Ευρωπαίων πολιτών.

  «Μολονότι από το 2002 οι διατάξεις της ΕΕ απαγορεύουν την αποστολή spam και κατασκοπευτικών λογισμικών, κατά μέσον όρο το 65% των πολιτών της ΕΕ εξακολουθεί να λαμβάνει τακτικά ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα», δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ για την Κοινωνία των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης Βίβιαν Ρέντινγκ.

  «Ο αγώνας κατά των spam πρέπει να αποκτήσει τη μέγιστη ταχύτητα. Οφείλουμε να ενεργήσουμε ώστε η ΕΕ να υιοθετήσει νομοθεσία που θα προβλέπει σοβαρές αστικές και ποινικές συνέπειες για τους αποστολείς σπαμ», προσθέτει σε ανακοίνωσή της.

  Η ίδια καλεί ταυτοχρόνως τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να «εντείνουν τις προσπάθειές τους» σε εθνικό επίπεδο.

  Ανάλυση της Επιτροπής σε 140 περιπτώσεις δίωξης για το φαινόμενο αυτό σε 22 χώρες ανέδειξε σημαντικές διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τον αριθμό των διώξεων που ασκούνται ανά χώρα και τις κυρώσεις που επιβάλλονται.

  Οι περισσότερες διώξεις ασκήθηκαν στην Ισπανία (39), στη Σλοβακία (39) και στη Ρουμανία (20).

  Οι πιο υψηλές οικονομικές κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Ολλανδία (1 εκατ. ευρώ), στην Ιταλία (570.000 ευρώ) και στην Ισπανία (30.000 ευρώ).

  Εξάλλου σε πολλές χώρες, οι αποστολείς spam χαίρουν ντε φάκτο ευρείας ατιμωρησίας.

  Η Επιτροπή ζητεί επομένως την επιβολή πραγματικά «αποτρεπτικών» κυρώσεων, καλύτερη διασυνοριακή συνεργασία και επαρκείς πηγές για τις εθνικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του Ίντερνετ.

  www.kathimerini.gr

 5. #5
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά phishing
  Το «κύμα» επιθέσεων και η μεγάλη αύξηση των phishing e-mail που έχουν επηρεάσει τη λειτουργία των μεγαλύτερων υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως το Gmail και το Hotmail, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με αναλυτές.

  Η αύξηση των μηνυμάτων spam οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι «μολυσμένοι» λογαριασμοί στέλνουν προσωποποιημένα μηνύματα στις λίστες επαφών των χρηστών, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εξαπάτησης.

  Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των χρηστών στο συγκεκριμένο θέμα, να ελέγχουν ότι οι φίλοι και γνωστοί τους έχουν όντως στείλει τα συγκεκριμένα μηνύματα, αλλά και να ελέγχουν την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός link προτού το ακολουθήσουν

  Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν άγνωστοι διέρρευσαν στο Διαδίκτυο μία λίστα με ονόματα χρηστών και κωδικούς για 30.000 περίπου λογαριασμούς email της Yahoo, της Google και του Hotmail. Η Google έχει κάνει λόγο για ακόμη μία λίστα, χωρίς να επισημαίνει τον αριθμό των χρηστών που περιέχονται σε αυτή.

  Η τακτική που ακολουθείται αυτή τη φορά είναι διαφορετική από το γνωστό phishing, όπου το μήνυμα προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να δώσει προσωπικά στοιχεία προσποιούμενο ότι προέρχεται από κάποια τράπεζα ή άλλο οργανισμό. Το τελευταίο malware χρησιμοποιεί κώδικα που, μετά την εγκατάσταση του στον υπολογιστή του χρήστη, ξεκινά να αντιγράφει τα πατήματα των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο κωδικούς και άλλα στοιχεία που εισάγει ο χρήστης.

  Οι ειδικοί τονίζουν ότι η καλύτερη προς το παρόν άμυνα είναι η ενημέρωση του οποιουδήποτε anti-virus χρησιμοποιούν και η ρύθμιση των επιπέδων ασφαλείας στο ανώτερο δυνατό, ενώ θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα και τους κωδικούς πρόσβασης για τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιούν. Μάλιστα, δε συνίσταται πλέον η χρήση συνηθισμένων λέξεων ή λέξεων που έχουν κάποιο νόημα, αλλά οι κωδικοί θα πρέπει να αποτελούνται από ακανόνιστα γράμματα, αριθμούς και σύμβολα που δεν έχουν κανένα νόημα και είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

  www.kathimerini.gr

 6. #6
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Αυξάνονται τα θύματα εξαπάτησης μέσω Facebook
  Πληθαίνουν οι καταγγελίες νέων αναφορικά με τη χρήση του Facebook, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση ΝΕΟΙ. Η οργάνωση δέχθηκε τον τελευταίο καιρό αρκετά τηλεφωνήματα χρηστών κυρίως από νέες γυναίκες που είχαν «εξαπατηθεί» μέσω Facebook από κάποιον πρώην φίλο τους.

  Το τελευταίο περιστατικό που απασχόλησε τις αρχές και αφορά σε απάτη μέσω Facebook, παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη όταν μια νεαρή κοπέλα (ηλικίας 29 ετών) υπέβαλε μήνυση στον πρώην αρραβωνιαστικό της με τον οποίο είχε διακόψει τη σχέση τους, ο οποίος, για «αντίποινα», δημιούργησε ένα προφίλ με το όνομά της και ανάρτησε άσεμνες φωτογραφίες της κοπέλας και σχόλια, φέρνοντας την σε πολύ δύσκολή θέση. Όπως επισημαίνει η οργάνωση, οι νέοι μπορούν να απευθυνθούν στα δύο τμήματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα.

  Το φαινόμενο του Facebook σήμερα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των νέων που σχετίζονται με τη χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, «θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι και να γνωρίζουμε ότι στο Facebook τίποτα δεν μένει κρυφό. Οι φωτογραφίες μας και τα βίντεο μας είναι εκτεθειμένα με δημόσιους συνδέσμους όπου ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση και έχει τη δυνατότητα να κάνει κακόβουλη χρήση», αναφέρει η οργάνωση.

  Η Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ κα. Άννα Ευθυμίου επισημαίνει: «Το Facebook είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Οι περισσότεροι νέοι δείχνουν «τυφλή» εμπιστοσύνη στην κοινότητα χρηστών του Facebook χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία κ.α., χωρίς προηγουμένως να έχουν διαβάσει τα «μικρά γράμματα» του Legal Notice (Όροι Χρήσης). Σύμφωνα με τους όρους λοιπόν αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πριν δώσουμε τα πραγματικά μας στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιστορικό, μέχρι και κινητό τηλέφωνο στο Facebook, αυτό δεν εγγυάται τη μυστικότητα τους. Συγκεκριμένα, το Facebook δεν είναι αρμόδιο για την καταστρατήγηση οποιονδήποτε ρυθμίσεων απορρήτου (privacy settings) ή μέτρων ασφαλείας που εμπεριέχονται στον ιστοχώρο.

  Με άλλα λόγια εάν ένας hacker κλέψει τα προσωπικά μας δεδομένα μέσα από το Facebook, αυτό δε φέρει καμία ευθύνη ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για τα μέτρα ασφαλείας του. Από την άλλη όμως, τονίζει η οργάνωση, μέσα από τη σωστή χρήση του Facebook επιτυγχάνεται η επικοινωνία ανθρώπων που υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα επικοινωνούσαν ποτέ, η άμεση και γρήγορη πληροφόρηση, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.»

  Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, τέσσερα είναι τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες αναφορικά με το Facebook, παραθέτοντας μερικούς από τους βασικούς όρους που οι χρήστες αυτομάτως συμφωνούν με την εγγραφή τους στο Facebook:

  1.Οι όροι χρήσης μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση. Αυτό είναι τυποποιημένο για έναν ιστοχώρο, αλλά στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η δήλωση αυτή εμφανίζεται στις πρώτες πρώτες σειρές, που σημαίνει ότι ο χρήστης αυτομάτως συμφωνεί και με όλες τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

  2.Οι εφαρμογές δεν εγγυώνται την ασφάλεια. Οι χρήστες του Facebook που χρησιμοποιούν εφαρμογές που προέρχονται από τρίτους, δηλαδή quiz, παιχνίδια κ.α., πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν οι προσωπικές τους πληροφορίες διαρρεύσουν μέσα από τα πρωτόκολλα ασφάλειας του Facebook, το Facebook ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη.

  3.Οι χρήστες αποποιούνται τα πενυματικά τους δικαιώματα. Το Facebook αναπτύσσεται λόγω της πληρότητας των θέσεων που καταλαμβάνουν οι χρήστες του. Αυτό που πρέπει όμως να γνωρίζουμε είναι ότι ταχυδρομώντας οποιοδήποτε περιεχόμενο δίνουμε στο Facebook την άδεια να το χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θέλει. Αναλυτικά μέσα στους όρους αναγράφεται το εξής: «Με την ταχυδρόμηση περιεχομένου από εγγεγραμμένους χρήστες, από οποιαδήποτε περιοχή και μέρος, οι χρήστες χορηγούν αυτόματα και επιτρέπουν στην επιχείρηση Facebook, μια αμετάκλητη, διαρκή, μη αποκλειστέα, μεταβιβάσιμη, πλήρως πληρωμένη, παγκόσμια άδεια (με το δικαίωμα στο sublicense) να χρησιμοποιήσει, αντιγράψει, αποδώσει δημόσια, επιδείξει δημόσια, να επαναφορμάρει και να μεταφράσει, απόσπασμα (γενικά ή εν μέρει) και να διανείμει το περιεχόμενο χρηστών για οποιοδήποτε σκοπό σχετικά με τον ιστοχώρο ή την προώθησή του, να προετοιμάσει σχετικές παράγωγες εργασίες με τον ιστοχώρο, ή να ενσωματώσει άλλες, και να χορηγήσει και να εγκρίνει sublicenses των ανωτέρω.»

  Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν ελέγχουν πλέον τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού που εναποθέτουν στον ιστοχώρο του Facebook. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης ανεβάσει μια φωτογραφία σας στο Facebook, πρέπει να γνωρίζει με βάση όσα αναγράφονται στους όρους ότι το Facebook μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφά της και να τα πουλήσει έναντι πληρωμής ή μη, σε τρίτους χωρίς την άδειά σας ως προωθητική ή διαφημιστική ενέργεια.

  4.Η μυστικότητα δεν είναι εγγυημένη. Προτού ο χρήστης δώσει τα πραγματικά του στοιχεία από ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιστορικό, μέχρι και κινητό τηλέφωνο στο Facebook θα πρέπει να γνωρίζει ότι το Facebook δεν εγγυάται τη μυστικότητα τους.

  www.kathimerini.gr

 7. #7
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Επιτέλους ένα HDMI καλώδιο για Mac υπολογιστές και με ήχο
  Πάρα πολύ εύχρηστοι, γρήγοροι, χωρίς ιούς και με ελκυστικό design είναι όλοι οι Mac υπολογιστές αλλά δυστυχώς η «μαμά» Apple έχει κάποιες εμμονές στην επιλογή του hardware που προκαλούν αντιδράσεις από το φανατικό της κοινό. Μια από αυτές είναι η επιλογή της να μην υποστηρίζει την δημοφιλέστατη ψηφιακή σύνδεση HDMI (High Definition Multimedia Interface) από την έξοδο miniport που διαθέτουν οι υπολογιστές της – μια σύνδεση όμως που είναι ευρέως διαδεδομένη πια, καθώς όλες (μα όλες) πλέον οι τηλεοράσεις HD διαθέτουν (και παραπάνω από μια – συνήθως δυο, τρεις, σε περιπτώσεις και τέσσερις), ενώ παράλληλα συναντάται και σε πολλές οθόνες.

  Έτσι οι χρήστες καταφεύγουν σε «μεσοβέζικες» λύσεις μέσω ειδικού μετατροπέα (adaptor), ώστε να «βγάλει» σήμα εικόνας ένας Mac σε μια HD τηλεόραση ή οθόνη. Όπως παρατηρήσατε αναφερθήκαμε στο σήμα εικόνας μόνο, διότι για τον ήχο έχουμε άλλη έξοδο από έναν Mac, όπερ εστί ότι ο χρήστης πρέπει να «μπλέξει» με περαιτέρω καλώδια για να ακούει τον ήχο του Mac από την τηλεόραση / οθόνη ταυτόχρονα με την εικόνα. Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει κύματα αντιδράσεων από τους φανατικούς Mac users (ας μην αναφερθούμε στην σκανδαλώδη αδιαφορία για την υποστήριξη του Blu-ray στο Mac OS X), καθώς δεν είναι δυνατόν εν έτει 2009, ο χρήστης να μπλέκει με ένα σωρό καλώδια για να βγάλει εικόνα και ήχο ο Mac υπολογιστής του σε μια οθόνη / τηλεόραση HD μέσω HDMI.

  Την λύση σπεύδει να δώσει το Kanex Mini Display Port Adapter, που προσφέρει σύνδεση μεταξύ ενός Mac με μια οθόνη / τηλεόραση μέσω HDMI σύνδεσης, με ταυτόχρονη μεταφορά εικόνας και ήχου, χωρίς να παρεμβάλλονται κάποιος επιπλέον μετατροπέας και χωρίς να «πήξει» ο περιβάλλον χώρος στα καλώδια. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ο χρήστης συνδέει το καλώδιο εικόνας και ήχου στις αντίστοιχες εξόδους – υποδοχές βυσμάτων του Mac και στην άλλη μεριά του καλωδίου (όπου υπάρχει ο ενσωματωμένος μετατροπέας) βρίσκεται η υποδοχή όπου συνδέεται το καλώδιο HDMI, όπου κι αυτό με την σειρά του συνδέεται στην τηλεόραση / οθόνη. Το αποτέλεσμα: εικόνα και ήχος απευθείας στην εξωτερική μονάδα, εύκολα και απλά. Τέλος, ο ήχος που «βγαίνει» από τον Mac μπορεί να είναι είτε αναλογικός (με τον αντίστοιχο περιορισμό που συνεπάγεται από το αναλογικό σήμα) είτε ψηφιακός (ώστε να ακούσετε 5 και 6 κανάλια ήχου στο πλήρες εύρος τους). Η τιμή είναι στα 50 δολάρια Αμερικής για έκδοση αναλογικού ήχου και 70 δολάρια αντίστοιχα για την έκδοση με ψηφιακό ήχο.

 8. #8
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Είναι γεγονός: ο πρώτος εξωτερικός σκληρός δίσκος με σύνδεση USB 3.0


  Είναι γεγονός: ο πρώτος εξωτερικός σκληρός δίσκος με σύνδεση USB 3.0

  Πριν από λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο νέο πρωτόκολλο USB 3.0 (http://www.z****a.gr/page.ashx?pid=2&aid=64500&cid=36) με την μεγάλη ταχύτητα που προσφέρει των 6Gb/s ή αλλιώς περί τα 600MegaByte θεωρητικό όριο και ότι οι πρώτες συσκευές καθώς και μητρικές πλακέτες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων προς τα τέλη του τρέχοντος έτους – αρχές του επόμενου. Τελικά ακόμα και η ίδια η τεχνολογία διαψεύδεται από την…εξέλιξή της. Η εταιρεία Freecom πρώτη παρουσιάζει το «Hard Drive XS 3.0» έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο…υπερηχητικών ταχυτήτων, λόγω υποστήριξης του νέου πρωτοκόλλου. Έτσι ο δίσκος «πετάει» μεταφέροντας τα δεδομένα με την τρομερή (για εξωτερικό σκληρό δίσκο όχι τύπου SSD) ταχύτητα των 130MB ανά δευτερόλεπτο.

  Αυτό το νουμεράκι μεταφραζόμενο για τις καθημερινές συνθήκες και για τις γνώσεις του μέσου χρήστη ερμηνεύεται ως 38 μόλις δευτερόλεπτα χρόνου για μεταφορά μιας ταινίας των 5GB! Ο Hard Drive XS 3.0 προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές χωρητικότητες 1ΤΒ, 1.5ΤΒ και 2ΤΒ. Το τελευταίο μέγεθος μπορεί να υποδεχτεί γύρω στα 400,000 MP3 ή πάνω από 1,3 εκατομμύρια ψηφιακές φωτογραφίες ή τέλος 400 πλήρεις ταινίες DVD (2,000 ταινίες σε μορφή αρχείου). Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο από πλευράς προσφοράς της εταιρείας Freecom, είναι το ότι δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να αγοράσει και τον ελεγκτή (controller) USB 3.0 για τον υπολογιστή του είτε είναι επιτραπέζιος είτε είναι φορητός (αρκεί να έχει θύρα τύπου Express Card) ώστε να μπορέσει να απολαύσει την ταχύτητα του νέου πρωτοκόλλου μιας και ακόμα οι μητρικές πλακέτες δεν το υποστηρίζουν.

  Οι τιμές ξεκινούν από τα 119 ευρώ για τον Hard Drive XS 3.0 του 1ΤΒ και για τον USB 3.0 ελεγκτή είναι στα 25,95 ευρώ για την επιτραπέζια έκδοση και στα 29,95 για την έκδοση που απευθύνεται σε φορητούς υπολογιστές.

 9. #9
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Πρόβλεψη σεισμών από δορυφόρο

  Ένα μικρό αλλά ελπιδοφόρο βήμα στη δύσκολη προσπάθεια της πρόβλεψης σεισμών πραγματοίησαν επιστήμονες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό δορυφόρο διαπίστωσαν ότι πάνω από κάποιες περιοχές της Γης που ετοιμάζονται να δώσουν πολύ ισχυρό σεισμό παρατηρείται «βροχή» ηλεκτρονίων από το Διάστημα, όχι μακριά από εμάς.

  Oι Έλληνες ειδικοί με επικεφαλής τον πατέρα Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικών Ερευνών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μελέτησαν 14 σεισμούς με μέγεθος μεγαλύτερο από 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν από τα μέσα του 2004 μέχρι και το τέλος του 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Ιαπωνίας. Με τη βοήθεια ενός δορυφόρου κατάλληλα εξοπλισμένου, του dΕΜΕΤΕr, διαπίστωσαν ότι μερικές ημέρες ή αρκετές ώρες πριν από την εκδήλωση του φαινομένου κάτι παράξενο συνέβαινε στο Διάστημα, όχι μακριά από εμάς. Μεγάλες ποσότητες ηλεκτρονίων άρχιζαν να εφορμούν προς τη Γη και μάλιστα προς τις περιοχές εκείνες που σημειωνόταν ο σεισμός. Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι στη συνέχεια η «βροχή» αυτή των ηλεκτρονίων σταματούσε, περίπου 2-3 ώρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού, δίνοντας έτσι ένα δεύτερο προειδοποιητικό σήμα... (Νέα)

  Συγκρατημένη αισιοδοξία
  Το περίεργο αυτό φαινόμενο παρατηρήθηκε καθαρά τουλάχιστον στις 9 από τις 14 περιπτώσεις σεισμών που μελετήθηκαν και οι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι αποτελούν τη μοναδική ερευνητική ομάδα παγκοσμίως που μελετά σε βάθος αυτόν τον συσχετισμό, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μελλοντική χρησιμότητα της μεθόδου που έχουν αναπτύξει. Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της πολύχρονης αυτής έρευνας έγινε στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

  Η περιοχή απ΄ όπου ξεκινά η «βροχή» των ηλεκτρονίων για να φθάσει στη Γη, πριν από την εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού, βρίσκεται σε απόσταση 30.000 έως 40.000 χιλιομέτρων μακριά από τον πλανήτη μας. Δηλαδή πολύ πιο κοντά από τη θέση όπου βρίσκεται το φεγγάρι (400.000 χιλιόμετρα). Σε αυτήν την περιοχή, που ονομάζεται ζώνη Βαν Άλεν, βρίσκεται παγιδευμένος μεγάλος πληθυσμός από φορτισμένα σωματίδια. Ο πατέρας Γ. Αναγνωστόπουλος λέει στα «ΝΕΑ» ότι από την περιοχή αυτή ξεκινά ένα μεγάλο κύμα ροής από ηλεκτρόνια προς τον πλανήτη μας λίγες εβδομάδες ή μερικές ημέρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού και σταματάει απότομα λίγες ώρες προτού ο σεισμός εκδηλωθεί».

  Ταξιδεύουν προς τη Γη
  Καθώς λοιπόν τα ηλεκτρόνια ταξιδεύουν προς τη Γη, το «μάτι» των Ελλήνων επιστημόνων τα «συλλαμβάνει». Ο ειδικός δορυφόρος που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας (cΝΕs) βρίσκεται σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων από τη Γη και είναι αυτός ακριβώς που δίνει στους ειδικούς από πρώτο χέρι τις απαραίτητες πληροφορίες για τους διαστημικούς ταξιδιώτες που εφορμούν στην περιοχή του πλανήτη μας η οποία πρόκειται να συγκλονιστεί από μια μεγάλη δόνηση. Με άλλα λόγια, ο δορυφόρος έχει επωμιστεί το έργο της ανίχνευσης και της αποκωδικοποίησης των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων στο Διάστημα, σε κοντινή απόσταση από εμάς, τα οποία σχετίζονται με φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις.

  Τα δεδομένα που συγκεντρώνει ο δορυφόρος για την ποσότητα, την ταχύτητα και τη διεύθυνση που ακολουθούν τα σμήνη των ηλεκτρονίων, καθώς κινούνται ταυτόχρονα γύρω από τη Γη αλλά και με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότον και αντίστροφα, οι ειδικοί τα επεξεργάζονται στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού του ΔΠΘ.

  Η μέθοδος που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες ειδικοί με τη βοήθεια της δορυφορικής παρατήρησης βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.
  ΤΑ ΝΕΑ

 10. #10
  VIP Member theofilos's Avatar
  Join Date
  06-06-2005
  Posts
  1,604
  Uploads
  1

  Re: Hdtv-internet

  Ο δορυφορικός πάροχος 'SES Astra ' γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα 12. Οκτωβρίου οτι η λήψη HD-κσναλιών,μέσω της πλατφόρμας 'HD+' θα κοστιζει 50 Ευρώ ετησίως.Για την πρώτη χρονιά η λήψη θα είναι δωρεάν.Η πλατφόρμα ξεκινά στις 1.του Νοέμβρη με τα υψηλής ευκρίνειας κανάλια RTL και Vox,ενώ στις 1.Ιανουαρίου εισέρχονται στο τηλεοπτικό σκηνικό της πλατφόρμας τα HD-κανάλια ' ProSieben και Sat.1'...

  leptomereies edo:look

Page 1 of 14 123611 ... LastLast

Similar Threads

 1. Internet
  By bag2006 in forum Spanish / Español
  Replies: 42
  Last Post: 21-12-2009, 15:17:42
 2. New My Internet TV 4.0
  By Digitalyse in forum French / Français
  Replies: 11
  Last Post: 17-10-2009, 16:41:30
 3. Info TV and the internet coming of age?
  By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 09-01-2009, 10:48:29
 4. Info Are We Reaching the End of the Internet?
  By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 21-11-2008, 20:47:52

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •