Results 1 to 1 of 1

Thread: Astra3 satelliet ook voor Italiaanse markt

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Post Astra3 satelliet ook voor Italiaanse markt

  Astra3 satelliet ook voor Italiaanse markt


  Enige tijd geleden maakten wij op Satellite Magazine al bekend dat de Luxemburgse satellietoperator SES Astra zich ook op de, nog immer groeiende, Italiaanse televisiemarkt ging richten. Daarvoor heeft SES Astra in de afgelopen maanden een heus Italiaans regiokantoor opgericht, naar voorbeeld van bijvoorbeeld Europese regiokantoren als Astra Benelux.

  Een opvallende strategie. De Italiaanse satelliettelevisiemarkt zit namelijk al jaren goed geworteld op diverse satellieten van de Franse concurrent Eutelsat. Als satellietpositie voor een mogelijk Italiaans aanbod van satellietzenders werd toen de, ook door CanalDigitaal en TV Vlaanderen gebruikte, Astra3 op 23,5 graden oost genoemd. De eerste tekenen dat SES Astra de Italiaanse televisiemarkt via deze satellietpositie wil gaan voeden van beeld en geluid zijn sinds vandaag voor het eerst zichtbaar Op de oude HD frequentie van CanalDigitaal is vanaf vanmiddag een HDTV promo van SES Astra en de Italiaanse publieke omroep RAI te zien. Het gaat hier om een HD demofilm van het Italiaanse televisiekanaal Yes Italia. Deze zender is overigens in SD kwaliteit al enige tijd te zien via de Astra1 satelliet op 19,2 graden oost. Het nieuwe HD demokanaal is te ontvangen via de frequentie 11.778 GHz verticaal in het DVB-S2 uitzendformaat. De gebruikte parameters zijn 27500 – 9/10.

  Dat SES Astra de Astra3 satellietpositie meer voor Europees gebruik wil gaan inzetten is overigens begrijpelijk. De Astra1 en Astra2 satellietposities lopen inmiddels aardig vol en zijn daardoor in gebruiksprijs zodanig gestegen dat alleen de grotere Europese televisieaanbieders nog de nog vrij en nog vrij te komen bandbreedte gebruik kunnen maken. De Astra3 satellietpositie is daarom uitermate geschikt voor de kleinere Europese televisieaanbieders of beginnende televisieaanbieders, eventueel in nieuwe Europese markten. Voorlopig hoeft men op dit moment nog niet bang te zijn dat ook de bandbreedte op de Astra3 satellietpositie schaars gaat worden. Op dit moment heeft men op 23,5 graden oost via de Astra 1E, Astra 1G en Astra 3A satellieten de beschikking over 56 transponders. Wanneer binnenkort de Astra 3B satelliet de eerste generatie Astra satellieten op deze positie gaat vervangen wordt de beschikbare bandbreedte verder uitgebouwd tot 64 transponders. Ook zijn de bruikbare transponders voorzien van nieuwe technologieën zodat aanbieders meer bandbreedte besparende oplossingen kunnen gaan inzetten. Hierdoor kan men meer zenders gaan uitzenden met dezelfde bandbreedte capaciteit.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Italiaanse Premier Berlusconi berispt voor politiek misbruiken vrouwen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 22-10-2009, 18:41:31
 2. ASTRA2Connect voor maritieme markt
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 15-10-2009, 18:28:40
 3. Info Ziggo: CI+ daadwerkelijk op de markt; AlphaCrypt binnenkort ‘uit’ voor CI+-televisiet
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-08-2009, 07:25:37
 4. New TV Vlaanderen komt met Triple Sat voor BBC1 en BBC2 maar niet voor RTBF
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2008, 20:38:59
 5. astra3 uydu yayınları ?
  By günbatımı in forum Turkish / Türkçe
  Replies: 0
  Last Post: 20-06-2006, 09:18:55

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •