Results 1 to 2 of 2

Thread: Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers morgen beschikbaar

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Post Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers morgen beschikbaar

  Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers morgen beschikbaar


  Bezitters van de Philips DSR7121 en DSR8121 HD ontvangers van de televisieaanbieder CanalDigitaal krijgen vanaf morgen automatisch nieuwe firmware in de ontvanger geplaatst. Dat heeft CanalDigitaal vandaag bekend gemaakt.

  Onlangs maakte CanalDigitaal een roadmap openbaar met de verwachte firmware-ontwikkelingen voor de twee HD ontvangers die het bedrijf in eigen beheer op de markt brengt. De huidige firmware is de zogenaamde “september release”. Deze heeft enige vertraging opgelopen doordat CanalDigitaal de nieuwe firmware eerst uitvoerend in diverse testopstellingen heeft uitgetest. Vooral op het gebied van stroombesparing bij de HD PVR uitvoering, de Philips DSR 8121, is bij deze nieuwe firmware sterke vorderingen gemaakt. Dit komt mede doordat de harde schijf na 10 minuten inactiviteit automatisch uitgeschakeld wordt. Ook wordt de radio- en favorietentoets op de afstandbediening geactiveerd. Naast diverse kleinere verbeteringen zijn er ook aanpassingen aan de EPG applicatie. In de nieuwe firmware is 1080i beeldondersteuning nog niet geďmplanteerd. CanalDigitaal verwacht dat deze ondersteuning nog voor het eind van dit jaar actief wordt op de Philips HD ontvangers.

  Naast nieuwe firmware is er vanaf vandaag al een nieuwe fastscan zenderlijst beschikbaar. Gebruikers van een satellietontvanger, zowel SD als HD, die fastscan ondersteund kunnen vanaf nu de nieuwe lijst in de ontvanger inladen. Naast het actualiseren van uitzendfrequenties en paramaters van bestaande zenders en het verwijderen van zenders die niet meer of gecodeerd uitzenden via de ondersteunde satellieten is de komst van een aantal Engelse radiozenders, die uitzenden via de Astra2 satelliet, het grootste verbeterpunt.
  Attached Images Attached Images

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Post Re: Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers morgen beschikbaar

  Nieuwe firmware Philips HD ontvangers en verbetering fastscan lijst


  Vanaf morgen komt nieuwe firmware voor de Philips HD ontvangers DSR7121 en DSR8121 beschikbaar. Het gaat hier om de zogenaamde september release die enkele weken geleden werd aangekondigd in de door CanalDigitaal openbaar gemaakte roadmap ten behoeve van firmwareverbetering voor deze door CanalDigitaal ondersteunde HD ontvangers. De vertraging van twee weken is opgelopen doordat het bedrijf via eigen testopstellingen eerst de nieuwe firmware uitvoerig wilde uittesten voordat men deze op grote schaal naar de gebruikers van deze HD ontvangers zou gaan verspreiden.

  De nieuwe firmware komt via de satelliet beschikbaar. De gebruikers van deze HD satellietontvangers krijgen automatisch een melding, dat er nieuwe firmware beschikbaar is. Eén van de belangrijkste verbeteringen is er voor bezitters van de DSR8121 HD PVR uitvoering. Door het automatisch laten uitschakelen van de harde schijf na 10 minuten inactiviteit wordt de stroomafname uit het stroomnet in positieve zijn beďnvloed. Hieronder zijn de overige grotere verbeteringen in de nieuwe firmware beschreven:

  · Per 10 zenders scrollen in het menu

  · EPG wordt automatisch hersteld bij foutief databestand

  · Voortgangsbalk bij inladen EPG

  · Activering radioknop op afstandsbediening

  · Activering favorietenknop op afstandsbediening

  · Ontvanger schakelt terug naar voorgaande zender bij drukken back knop

  · Back knop kan gebruikt worden in het menu

  · Keuze of update automatisch wordt gestart

  · Voortgangsbalk bij update firmware

  · Voortgangsbalk bij opstarten ontvanger

  · Helptekst bij maken favorietenlijsten

  · Geldigheidsduur smartcard bij info beschikbaar in het menu

  In de nieuwe firmware is er nog geen ondersteuning van het 1080i beeldformaat aanwezig. CanalDigitaal en Pace, die de decoderdivisie van Philips heeft overgenomen, gaan ervan uit dat nog voor het einde van dit jaar een firmware beschikbaar komt waarin dit wel het geval zou zijn.

  Naast nieuwe firmware is er vanaf vandaag ook een nieuwe fastscanlijst voor alle satellietontvangers die deze CanalDigitaal zenderlijst applicatie ondersteunen beschikbaar. De verbeteringen en aanpassingen die zijn doorgevoerd in de nieuwste versie van de zenderlijst zijn te vinden via: http://www.satellietforum.com/showth...3555#post53555
  CanalDigitaal is overigens door de onafhankelijke prijsvergelijker digitale televisie van Ben Woldring gekenmerkt als goedkoopste HD aanbieder van Nederland.

Similar Threads

 1. Nieuwe fastscanlijst maandag beschikbaar
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 22-12-2009, 08:46:58
 2. Nieuwe fastscanlijst maandag beschikbaar
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 19-12-2009, 00:05:27
 3. Interne testen met nieuwe firmware Philips HD ontvangers begonnen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 01-12-2009, 08:12:42
 4. Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers off air
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 1
  Last Post: 15-10-2009, 18:31:08
 5. Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 26-08-2009, 06:47:37

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •