Results 1 to 1 of 1

Thread: Brava NL probeert analoge kabel te veroveren

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Brava NL probeert analoge kabel te veroveren

  Brava NL probeert analoge kabel te veroveren


  De website kabelraden.nl meldt dat de opmars van de nieuwe cultuurzender Brava NL niet meer is te stuiten. De zender krijgt een bereik van meer dan 600.000 aansluitingen doordat zij in diverse Ziggo gebieden geadviseerd zijn voor doorgifte in het analoge basispakket. Het is overigens wel de vraag hoe Ziggo met de adviezen zal omgaan gezien de huidige problemen die het bedrijf heeft met de werkwijze van deze kabelraden.

  Het gaat daarbij naast de regio Hollands Midden (Ziggo on Alpen aan den Rijn en omstreken) en Ziggo-Friesland met name ook om Limburg en vooral dat is een opmerkelijk feit. Deze programmaraad heeft namelijk nooit erg positief gestaan tegenover nieuwe aanbieders in verband met het grote aantal buitenlandse (Duitse) zenders in het pakket. Bovendien had deze programmaraad het al moeilijk om een pluriform pakket samen te stellen met de inkrimping van het analoog aanbod.BravaNL heeft de ambitie om landelijke dekking te krijgen in het analoge basispakket. De programmering van BravaNL bestaat voor een belangrijk deel uit opera's, concerten, solorecitals en documentaires van vaderlandse bodem

  Overigens hebben de eigenaren van deze zender eerder met TV Oranje toegang tot de kabel willen krijgen door deze door veel programmaraden in het analoge pakket te laten adviseren waardoor met name UPC er niet meer omheen kon. Uiteindelijk kwam deze zender echter in het digitale pakket terecht. Het lijkt erop dat men een vergelijkbare weg ook bewandelt met Schlager TV en Brava NL. De grote kabelmaatschappijen UPC en Ziggo geven deze zenders digitaal (waarbij het vooral om Brava HD gaat) niet door en analoge doorgifte door een zwaarwegend advies van een programmaraad is dan vooralsnog de enige manier om toegang te verkrijgen.

  BravaNL is het jongste initiatief van de oostelijke mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch. Mede-initiatiefnemer is V1 Arts, die tevens programmadirecteur Rob Overman levert. Als een van de kopstukken uit de Europese Klassieke Muziek-scťne was Overman in 2007 de oprichter van MonteVerdi Media, inmiddels een actieve televisieproducent van klassieke muziekproducties en hofleverancier van concertregistraties voor BravaNL. BravaNL is de Nederlandse variant van BravaHDTV. Deze speciale HD-versie van Brava kan in Nederland worden ontvangen door de abonnees van CanalDigitaal, CAIWAY, Kabel Noord, KPN, Hertzinger en Reggefiber. In Europa is BravaHDTV overal te ontvangen via de satelliet en inmiddels ook via de kabel in BelgiŽ, Frankrijk, TsjechiŽ, Slowakije en Portugal.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Brava NL, BBC World News en TV5 Monde analoog op UPC kabel Rijnmond
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 25-12-2009, 23:32:45
 2. BravaNL verovert analoge kabel
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 25-11-2009, 17:12:21
 3. Het Gesprek en CNN bij Ziggo van de analoge kabel
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 12-11-2009, 08:55:59
 4. New Kabel BW launches 100 Mbps Clever Kabel
  By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 29-06-2009, 10:46:30
 5. New Brava NL wil op analoge kabel, Ziggo schrapt Brava HD
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 30-12-2008, 17:33:24

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •