ASTRA2Connect voor maritieme markt

ASTRA2Connect is nu ook beschikbaar voor de maritieme sector. De breedband internetdienst van SES Astra biedt deze service nu aan voor gebruik op commerciŽle schepen of privťjachten. Er wordt vooral gemikt op de regio';s rondom de Noord-en Baltische zee en het Noordelijk deel van de Middellandse zee. Dat is overeenkomstig het bereik van de gebruikte satelliet.

Om internet via de satelliet op zee mogelijk te maken wordt samengewerkt met KNS, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van satelliet-antennes die op schepen kunnen worden gebruikt en zichzelf automatisch uitrichten. Tevens is er een overeenkomst gesloten met het Britse H2OSatellite om deze speciale maritieme dienst in Europa aan te bieden. Dit zal gebeuren onder de merknaam H2OLiteSpeed.

Diverse snelheden zullen worden aangeboden tot downloadsnelheden van 2 Mbit/s en daarbij is ook Voice over Internet Protocol (VoIP) ofwel telefonie mogelijk tegen lage maandelijkse tarieven. ASTRA2Connect bestaat sinds begin 2007 en richt zich met eenvoudig te installeren en kostenefficiŽnt satelliet-internet op 14 Europese landen. Recent doorbrak de dienst de grens van 50.000 abonnees en werd de dienst ook op de Afrikaanse markt geÔntroduceerd.