Results 1 to 1 of 1

Thread: Italiaanse Mediaset met zender actief in BelgiŽ

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  50,213
  Uploads
  139

  Post Italiaanse Mediaset met zender actief in BelgiŽ

  Italiaanse Mediaset met zender actief in BelgiŽ


  Mediaset Italia is een nieuwe Italiaanse tv-zender welke sinds 19 oktober is te ontvangen via de Belgische kabel van Telenet. Het betreft hier een zender die een speciale selectie programma's brengt van de bekende Italiaanse netwerken Canale 5, Rete 4 evenals Italia 1. In tegenstelling tot Rai-Uno gaat het dus om een speciale internationale zender.

  Mediaset Italia richt zich speciaal op de vele in BelgiŽ wonende Italianen die aldaar op de kabel zijn aangesloten. De programmering omvat alleen uitzendingen waar de rechten voor het buitenland (en dus BelgiŽ) beschikbaar zijn. Er zijn dus geen gecodeerde programma's, zoals bij Rai-Uno wel het geval is. Over het coderen van Rai-Uno, van bepaalde films, series en sportevenemenent, heerst de nodige ergernis bij in BelgiŽ wonende Italianen.

  Alleen de satelliet vormt daarvoor nu een alternatief met TivķSat.Van het eerdere idee om met een Rai International zender voor Europa en Europese kabelnetten te komen, is weinig terechtgekomen. Wel is er intussen via de satelliet de toeristische zender Yes Italia. Bepaalde uitzendingen van Rai-Uno zullen echter ook via de Nederlandse kabel gewoon op zwart blijven staan omdat er niets is geregeld voor de auteursrechten in het buitenland, indien die alleen voor Italiaans grondgebied gelden.

  Mediaset Italia is te zien bij Telenet Digital TV en dat geldt voor kanaalnummer 187 in Vlaanderen, kanaalnummer 213 in Brussel (alleen de stadsdelen die op Telenet zitten) en nummer 269 op de netten waar de Indi-boxen nog worden gebruikt. Uiteraard veranderd aan de satellietontvangst niets. Aldaar zijn Rete 4, Canale 5 en Italia 1 nog gewoon grotendeels ongecodeerd te zien.

  Overigens lag Mediaset eigenaar Berlusconi behoorlijk onder vuur de laatste tijd en dat zowel in ItaliŽ (Berlusconi stelt een 'rotbaan' te hebben omdat de 'linkse kliek' hem voortdurend wil zwartmaken) en in Europa. Groenen, socialisten en liberalen in het Europarlement hebben namelijk tevergeefs geprobeerd om hem aan te pakken. Met een verschil van drie van de 668 uitgebrachte stemmen verwierp het parlement een resolutie die Berlusconi kapittelde wegens een gebrek aan persvrijheid in ItaliŽ. Berlusconi bezit vele commerciŽle omroepen en beÔnvloedt de staatstelevisie volgens hen door kritische journalisten van de zenders te halen.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Italiaanse Canale 5 wijzigt frequentie
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 29-10-2009, 14:35:05
 2. Astra3 satelliet ook voor Italiaanse markt
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 12-10-2009, 07:24:57
 3. Italiaanse TivķSat loopt als een trein
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 24-09-2009, 15:36:10
 4. Van belgie
  By leegzakske in forum Introductions
  Replies: 5
  Last Post: 04-08-2008, 11:40:17

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •