Results 1 to 2 of 2

Thread: CanalDigitaal plaatst HD firmware weer op satelliet

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post CanalDigitaal plaatst HD firmware weer op satelliet

  CanalDigitaal plaatst HD firmware weer op satelliet


  Televisieaanbieder CanalDigitaal heeft vanmiddag de nieuwe firmware voor de HD satellietontvangers van Philips weer via de satelliet beschikbaar gesteld. Verleden week werd de firmware nog wegens problemen off air gehaald.

  De problemen van verleden week konden herleid worden naar satellietontvangers die al enige tijd niet van nieuwe firmware waren voorzien. Hierdoor werd de update van de laatste firmware niet goed uitgevoerd. Om deze reden haalde CanalDigitaal kort na de OTA release van de 13 oktober firmwareversie deze van de satelliet. Inmiddels zegt de televisieaanbieder de problemen te hebben verholpen en heeft sinds vanmiddag de oude firmware weer via de satelliet beschikbaar gesteld. Overigens lijkt er nog steeds een aantal van de gebruikers van de Philips DSR7121 en DSR8121 satellietontvangers problemen te ondervinden met het inladen van de nieuwe firmware. Dat blijkt onder andere uit een discussie op Satellietforum.com.

  In de nieuwe firmware komt het signaal via de scartuitgang in RGB maar in CVBS beeldkwaliteit. Dat heeft een verslechtering van het beeld via de scartuitgang tot gevolg. CanalDigitaal heeft inmiddels toegezegd dit in de nieuwe firmware, die in december wordt verwacht, naar de oude situatie terug te brengen.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Re: CanalDigitaal plaatst HD firmware weer op satelliet

  Firmware voor Philips HD ontvangers weer on air


  De nieuwe firmware voor de Philips HD ontvangers DSR7121 en DSR8121 is vanaf vanmiddag weer via de satelliet beschikbaar. Dit is officieel bevestigd door CanalDigitaal. Verleden week haalde het bedrijf nog deze firmware na korte tijd weer van de satelliet omdat er bij een deel van de klanten problemen waren met het inladen van deze nieuwe firmware. Het ging hierbij vooral om satellietontvangers die niet waren voorzien van recente firmware-updates.

  In de afgelopen week heeft de televisieaanbieder samen met fabrikant Pace, die de decoderdivisie van Philips verleden jaar overnam, hard gewerkt om de problemen met de firmware te verhelpen. Dat heeft er toe geleid dat de nieuwe firmware weer beschikbaar is. Overigens kwamen korte tijd na het weer via de satelliet beschikbaar stellen van de hernieuwde versie van de firmware alweer consumentenklachten over het niet goed kunnen installeren van de firmware de Philips HD ontvangers.

  In de nieuwe versie is er overigens een verslechtering van beeldkwaliteit via de scartuitgang merkbaar. Dit komt omdat via de scartuitgang niet meer het betere RGB maar het kwalitatief slechtere CVBS signaal wordt uitgestuurd. CanalDigitaal heeft vandaag aangekondigd dat in de komende firmwareversie, die verwacht wordt in december, alles weer naar de oude situatie wordt teruggedraaid. Hoewel CanalDigitaal zegt dat de meeste consumenten hier geen negatieve gevolgen ervaren omdat deze de ontvanger via HDMI uitgang aan de televisie koppelen is dit toch een belangrijke mededeling. In ieder geval voor een gedeelte de 10.000 abonnees die een apart abonnement hebben op het themakanalen pakket. Deze krijgen binnen enkele weken een gepersonaliseerde aanbieding voor de aankoop van een Philips HD ontvanger omdat de themakanalen in MPEG4 gaan uitzenden.

Similar Threads

 1. TCM en Cartoon Network weer te zien bij CanalDigitaal
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 1
  Last Post: 25-12-2009, 18:20:16
 2. Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers off air
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 1
  Last Post: 15-10-2009, 18:31:08
 3. Binnenkort stroombesparende firmware CanalDigitaal HD PVR ontvanger
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-10-2009, 14:58:58
 4. Nieuwe firmware CanalDigitaal HD ontvangers
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 26-08-2009, 06:47:37
 5. Info RNN7 weer terug via CanalDigitaal
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-06-2008, 19:30:21

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •