Results 1 to 7 of 7

Thread: 2 dreamboxes on same network.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    24-10-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    2 dreamboxes on same network.

    hi im new here nice to meet you guys.. im very new to the dreambox scene to so excuse my ignorance.. so basically i want to use two dreamboxes (500s & 800hd) in same house. i have the 500 working away from a server just want to know what exactly do i do to put the other one on to the network. using gemini 4.2 image in both boxes

  2. #2
    Administrator laitram's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    .fr16
    Posts
    1,960
    Uploads
    32

    Re: 2 dreamboxes on same network.

    Hi

    Do you want 2 dm on internet???
    Then you need 2 dyndns ip & use inadyn to update each one
    A very good internet speed
    You need two different ports open on router & firewall
    A different local IP for each dm

    G luck

  3. #3
    New Member
    Join Date
    24-10-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: 2 dreamboxes on same network.

    yes. want to be able to use cccam on both, is this hard to achieve. have good enough speed to so that should be ok. and what do you mean by this "Then you need 2 dyndns ip & use inadyn to update each one". thanks for reply.

  4. #4
    Administrator laitram's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    .fr16
    Posts
    1,960
    Uploads
    32

    Re: 2 dreamboxes on same network.

    Hi

    You need 2 dyndns IP (simulate fix IP) eg. toto.dyndns.org & titi.no-ip.org

    Usually a router can update 1 IP translation but I think 2 isn't possible
    Why!!! because keys need to know the good way to find your internet dream connexion.
    Your provider change every X time your public IP then you need to use inadyn on the 2nd dream & router autoupdate on 1st (or inadyn on each dream if you don't want set router)

    Best way, use a cardsharing tutorial & apply it on each dream
    Select different dyndns IP & different ports for each one.

    Regards

  5. #5
    New Member
    Join Date
    24-10-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: 2 dreamboxes on same network.

    thanks for reply, used dchp to set up first box communication but cant use this again is this what your saying.basically im running cccam 2.0.9, i have a server who just sends me clines, so i will be getting a different cline for each box and just trying to have both online, so is this is possible and straight forward. i use the dcc program and just a little confused as were an extra box would fit in, on the program it shows a picture of a pc a router and dreambox and shows when all is connected what happens if i have extra box?

  6. #6
    Administrator laitram's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    .fr16
    Posts
    1,960
    Uploads
    32

    Re: 2 dreamboxes on same network.

    [QUOTE=sitja;488280]thanks for reply, used dchp(it's only for local address computer, dream1, dream2...
    better way is using fixed local IP
    eg PC 192.168.0.2 dream1 192.168.0.3, dream2 192.168.0.4 & router as 192.168.0.1) to set up first box communication but cant use this again is this what your saying.basically im running cccam 2.0.9, i have a server who just sends me clines(only client then you don't need to open port on your router), so i will be getting a different cline for each box and just trying to have both online, so is this is possible and straight forward. i use the dcc(better 1 dcc for dm1 & a second for dm2) program and just a little confused as were an extra box would fit in, on the program it shows a picture of a pc a router and dreambox and shows when all is connected what happens if i have extra box?(nothing!!! better 2 dcc on PC)[/QUOTE]

    Dyndns IP is only use for internet connexion then yo need 1 different on each dm to exchange keys.

    Dhcp is not the best way to connect dcc on dm

    Just read & apply tuto on each dm http://www.satsupreme.com/showthread.php?t=72826

  7. #7
    New Member
    Join Date
    24-10-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: 2 dreamboxes on same network.

    thanks for that man.

Similar Threads

  1. Tutorial How to install Omnikey 3121 cardreaders on Dreamboxes
    By lolazoca in forum Dreambox Information and Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 18-11-2009, 20:33:16
  2. 2 dreamboxes ccam + gbox?
    By exect in forum General Discussions: Cardsharing
    Replies: 4
    Last Post: 04-06-2009, 20:22:49
  3. time bomb check for clone dreamboxes
    By tomcsf in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 5
    Last Post: 03-04-2009, 19:56:25
  4. Comment Faire Du Cardsharing Entre Deux Dreamboxes
    By aligatorpetit in forum French / Français
    Replies: 0
    Last Post: 16-08-2007, 13:57:13
  5. connecting 2 dreamboxes
    By jgarg in forum General Discussions: Cardsharing
    Replies: 1
    Last Post: 13-12-2006, 12:57:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •