Astra spreekt van succesverhaal Duitse digitalisering

De vraag naar Digitale satelliettelevisie in Duitsland neemt steeds sneller toe. Dit blijkt uit Duits onderzoek dat is uitgevoerd door het GfK. Volgens het onderzoek zijn in de eerste 8 maanden van dit jaar zowat 1,5 miljoen digitale ontvangers over de toonbank gegaan.

Astra bericht hierover en spreekt van een duidelijk succes bij de digitalisering van de Duitse televisiemarkt. Er resten nog exact 2,5 jaar om alles te digitaliseren want daarna is het op 30 april 2012 gedaan met de analoge uitzendingen van de ARD & ZDF via de Astra 1 op 19,2 graden oost. Ten opzichte van vorig jaar is de afzet van digitale ontvangers gestegen met 20 procent en er werd een geschatte omzet van Ä 167 miljoen Euro gerealiseerd waarbij vanaf januari tot augustus dit jaar maar liefst 1,5 miljoen digitale ontvangers voor satellietontvangst verkocht tegen een half miljoen voor andere digitale ontvangstmethoden.

ASTRA ziet hierin vooral ook haar succesvolle strategie terug want het bedrijf voert uitgebreide campagnes in Duitsland voor het einde van analoge televisie en het nieuwe HD platform. Van de 16 miljoen huishoudens met satellietontvangst zou intussen rond 72 procent al gedigitaliseerd zijn. Wat niet duidelijk is gemaakt zijn het soort ontvangers. Mogelijk gaat het grotendeels namelijk zogenaamde Free To Air ontvangers zijn en niet de HD+ plus geschikte ontvangers, waarmee commerciŽle zenders in HD kwaliteit (maar wel tegen betaling) kunnen worden ontvangen. HD+ moet namelijk nog in november beginnen en de ontvangers ervoor waren ten tijde van het onderzoek nog amper beschikbaar op de markt.