SES stelt groeiverwachting naar beneden bij


Het wereldwijd actieve satellietbedrijf SES schat haar resultaten voor het einde van het jaar een stuk lager in dan eerdere verwachtingen. Van een economische crisis of gevolgen daarvan wordt door het bedrijf niet gesproken.


De groei zal naar verwachting voor 2009 nu uitkomen op 1,5 % terwijl eerdere verwachtingen, gebaseerd op reeds behaalde resultaten, uitgingen van een groei van 3 tot 4 %. SES schrijft dit echter toe aan de zwakke positie van de US Dollar. Toch lijkt ook de economie wel mee te spelen omdat het sluiten van nieuwe contracten langzamer verloopt dan eerder gedacht.


SES stelt dat dit echter tijdelijke kwesties zijn en denkt dat haar inkomsten de komende jaren weer met vijf procent gaan toenemen. Het bedrijf zal dan ook maar liefst 204 transponders (nu 1102) gaan toevoegen aan haar satellietvloot.

SES is het overkoepelende bedrijf dat ook achter Astra Benelux zit waarop dan weer CanalDigitaal en TV VLAANDEREN zijn te ontvangen. Behalve SES Astra vallen onder meer ook SES Sirius (90 procent), het Duitse APS (Astra Platform Services), SES Astra Broadband Services en onder meer SES Wprld Skies onder de SES groep.