Results 1 to 2 of 2

Thread: Sky Deutschland gaat HD aanbod verder uitbreiden

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Sky Deutschland gaat HD aanbod verder uitbreiden

  Sky Deutschland gaat HD aanbod verder uitbreiden


  Het aantal HD kanalen dat de Duitse televisieaanbieder Sky Deutschland gaat aanbieden wordt vergroot. Dit komt door een nieuwe overeenkomst dat het bedrijf met SES Astra heeft gesloten. Dit gaat om de huur van drie extra transponders.

  Deze transponders komen in de komende jaren voor Sky Deutschland beschikbaar. De eerste transponder wordt door Sky Deutschland medio 2010 in gebruik genomen. De twee jaren daarna wordt elk jaar een nieuwe transponder actief. De drie nieuwe transponders worden alleen ingezet voor de uitbreiding van het HD aanbod van de televisieaanbieder. Sky wil op elke transponder 4 HD kanalen gaan uitzenden. Het aanbod wordt de komende drie jaar dus met minimaal 12 op Duitsland gerichte HD kanalen uitgebreid.

  De uitrol van HDTV in Duitsland lijkt inmiddels grote vormen te gaan aannemen. Vanaf 1 november start RTL Deutschland officieel met twee HD kanalen. Vanaf januari komt daar ProSiebenSat.1 Media met drie HD kanalen bij. Een maand later starten de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF met drie HD kanalen. De commerciŽle zenders gaan gebruiken maken van de HD+ grondcodering van SES Astra, de publieke omroepen gaan ongecodeerd via de satelliet uitzenden.
  Attached Images Attached Images

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Re: Sky Deutschland gaat HD aanbod verder uitbreiden

  Sky Deutschland huurt 3 extra transponder voor uitbreiding HD aanbod


  De Duitse betaaltelevisieaanbieder Sky Deutschland heeft bij de Luxemburgse satellietoperator SES Astra drie extra transponders gehuurd op de Astra1 satelliet. De eerste transponder wordt media 2010 actief. In de jaren 2011 en 2012 worden de andere twee transponders in gebruik genomen. Door de huurovereenkomst voor deze transponders komt het aantal transponders dat de Duitse televisieaanbieder bij SES Astra afneemt op tien te staan. Ondanks de transponderschaarste op de Astra1 satelliet komen er in de komende jaren steeds meer mogelijkheden voor digitale televisieaanbieders om het aanbod op de Astra1 satelliet uit te breiden. In de komende jaren wordt analoge televisie via deze satelliet stapsgewijs uitgeschakeld. Op elke transponder die nu voor ťťn analoge zender gebruikt wordt kunnen acht tot tien SD kanalen of drie tot vier HD kanalen worden doorgegeven.

  Sky Deutschland gaat haar HD aanbod in de komende jaren verder uitbreiden. Op dit moment heeft de Duitse aanbieder zeven HD zenders in het zenderaanbod zitten. Als medio 2010 de eerste van de drie nu gehuurde transponders door Sky Deutschland in gebruik wordt genomen dan komt er volgens de televisieaanbieder ruimte vrij voor vier extra HD zenders. In de jaren daarna komen er elk jaar minimaal vier HD zenders bij dit aanbod. Hierdoor is zonder meer duidelijk dat de grootschalige lancering van HDTV in Duitsland begonnen is. Zeker als in februari 2010 de publieke omroepen ARD en ZDF officieel starten met HDTV. Al eerder starten de commerciŽle omroepbedrijven RTL Deutschland en ProSiebenSat.1 Media met HDTV. Vanaf 1 november is RTL HD en VOX HD officieel een feit. In januari komen daar ProSieben HD, Sat.1 HD en Kabel Eins HD bij. De Duitse commerciŽle omroepen gaan gebruik maken van de HD+ grondcodering dat door SES Astra voor de Duitse markt in het leven is geroepen. Ook kleinere commerciŽle mediabedrijven zijn inmiddels begonnen met HDTV. Zo is de zender Classica HD van het bedrijf Unitel inmiddels opgedoken op de Astra3.

  De commerciŽle omroepen maken in Duitsland, net als Sky Deutschland, gebruik van de Nagravision codering van het Zwitserse bedrijf Kudelski. De publieke omroepen ARD en ZDF gaan ongecodeerd via de satelliet uitzenden.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Arena Sat krimpt verder
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 22-11-2009, 20:17:28
 2. Arena Sat krimpt verder
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 20-11-2009, 23:59:55
 3. New Sky gaat in 3D uitzenden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 03-08-2009, 18:51:55
 4. Update Euronews in nieuw design maar zonder TVE verder
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-06-2008, 15:00:58
 5. Update Freesat bouwt pakket verder op
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-05-2008, 16:43:42

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •