Results 1 to 2 of 2

Thread: CanalDigitaal lost EPG probleem op

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Post CanalDigitaal lost EPG probleem op

  CanalDigitaal lost EPG probleem op


  Televisieaanbieder CanalDigitaal zegt het langdurige en hardnekkige probleem met de Elektronische Programmagids (EPG) te hebben opgelost. De afgelopen weken waren er grote problemen met de beschikbaarheid van de Mediaguard Highway EPG.

  CanalDigitaal gebruikt op dit moment drie verschillende EPG applicaties naast elkaar. De meeste satellietontvangers die bij de abonnees in de huiskamer staat maakt gebruik van de Mediaguard Highway applicatie. Deze heeft men mee geërfd uit de tijd dat de satelliettelevisieaanbieder nog in handen was van het Franse Canal+. En juist met deze EPG applicatie ondervond CanalDigitaal de afgelopen weken grote, hardware gerelateerde, problemen. Hierdoor was in vele gevallen geen meerdaagse of oncomplete EPG informatie via de satellietontvanger beschikbaar. CanalDigitaal en de leverancier van de EPG applicatie hebben de afgelopen week naarstig gezocht naar de oorzaak van het probleem. Hiervoor werd zelfs hulp uit het buitenland ingeroepen. Uiteindelijk heeft dit tot resultaat geleid.

  “Het hardnekkige probleem zat hem in niet door de achterliggende systemen interpreteerbare characters in de aangeleverde EPG datafiles. De systemen gaven hierop wel foutmeldingen maar die waren heel moeilijk terug te herleiden tot de onderliggende fout vandaar de lange duur van de storing” is de uitleg van Rene Tensen, directeur van de verkooporganisatie Eviso dat werkzaamheden voor CanalDigitaal uitvoert. Nadat deze characters door de leverancier uit de EPG datastroom is gehaald werkt de Mediaguard Highway EPG hardwarematig weer goed. Overigens kan het nog steeds voorkomen dat incidenteel bij bepaalde kanalen nog steeds geen EPG beschikbaar is. Maar dat heeft in dit geval niet meer met hardwareproblemen te maken maar met het niet beschikbaar hebben data. Iets waar overige digitale televisieaanbieder incidenteel ook last van hebben.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Re: CanalDigitaal lost EPG probleem op

  Problemen Mediaguard Highway EPG CanalDigitaal opgelost


  Het Satellietforum heeft er de afgelopen maanden mee vol gestaan. CanalDigitaal ondervond lange tijd, zelfs meer dan 6 weken, problemen met de Mediaguard Highway EPG, ook wel MHW genoemd. Dat is één van de drie applicaties die men gebruikt voor het meezenden van de Elektronische Programmagids (EPG) bij televisiekanalen uit het zenderpakket. Juist de MHW is het meest gebruikt door de abonnee. Dit komt omdat de meeste satellietontvangers bij de abonnees alleen deze EPG variant gebruikt. MHW EPG is een gedateerde applicatie die CanalDigitaal heeft mee geërfd uit de tijd dat de Nederlandse televisieaanbieder nog eigendom was van het Franse Canal+.

  Vanaf vanmiddag zijn volgens Rene Tensen, directeur van Eviso dat namens CanalDigitaal eigenaar M7 als verkooporganisatie voor de televisieaanbieder optreed, aan bepaalde onderdelen van de aangeleverde programmadata waardoor de MHW EPG hardwarematig niet correct meer werkte. “Het hardnekkige probleem zat hem in niet door de achterliggende systemen interpreteerbare characters in de aangeleverde EPG datafiles. De systemen gaven hierop wel foutmeldingen maar die waren heel moeilijk terug te herleiden tot de onderliggende fout vandaar de lange duur van de storing.” CanalDigitaal en de leverancier van de MHW EPG hebben de afgelopen weken veel tijd en energie gestoken in het zoeken naar het probleem en de mogelijke oplossing. Daarbij werd zelfs expertise uit het buitenland ingeroepen. “Deze characters zijn nu uit de data zijn verwijderd en de EPG is sinds vanmiddag weer beschikbaar” aldus Tensen. Bij een test met enkele Homecast en Arion modellen, die beiden gebruik maken van een geëmuleerde MHW EPG, bleek vanmiddag dat de EPG op deze toestellen weer tot twee dagen beschikbaar was.

  Overigens kan het nu nog steeds incidenteel gebeuren dat voor bepaalde kanalen geen meerdaagse EPG beschikbaar heeft. Dit heeft dan te maken met de beschikbare programma-informatie die bij de leverancier beschikbaar is. Iets waar overige digitale televisieaanbieders ook incidenteel last van hebben.

Similar Threads

 1. Key editor probleem bij provider id 008C00
  By maximwood in forum Viaccess
  Replies: 0
  Last Post: 24-03-2008, 22:28:08

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •