Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

  1. #1
    New Member
    Join Date
    26-12-2005
    Location
    Suisse
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    Mam Astona 2000 i Chcialbam uzywac Dragon Cam ale mam problem z wejsciem do menu Daragona a tym samym odczytaniem danych z karty.Czy zna ktos moze sposob na otwarcie menu?Aston widzi Dragona ale caly czas kliniocze prosze czekac i tak trwa w nieskonczonosc byc moze potrzebny jest jakis klucz?Prosze o pomoc!Pozdrawiam.

  2. #2
    Awaiting Email Confirmation jacol's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    UK
    Posts
    41
    Uploads
    1

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    nie potrzeba zadnego klucza do otwarcia menu w dragonie.
    a o jakiej karcie mowisz?
    jezeli o loader kard to czy masz ja zaprogramowana?
    jezeli tak to laduj dragona zawsze na kanale FTA(niekodowany)
    u mnie z takim problemem pomoglo wyjecie i ponowne wlozenie dragona
    razem z karta do slota przy wlaczonym dekoderze.
    sprawdzone na Manhatanie Skyline.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    26-12-2005
    Location
    Suisse
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    Dzieki za odpowiedz!Wlasnie tak robie -Wkladam Dragona z karta lub bez na niekodowanym zmienialem poszetki raz zostawilem na noc i caly czas prosze czekac kliniocze,gdy wyjme karte to widzi bo domaga sie karty ale nie moge wejsc w menu z karta czy bez .Dragon jest zaprogramowany bo pokazuje 3.24 gdy wloze karte Cy""to programy ida(orginalna)ale tez nic w niej nie mozna zobaczyc.Stare zaprogramowane na nim tez ida problem w tym ze gdy chce dac nowy wsad 3,25 to nie mozna wejsc w meniu aby ja wgrac do modulu!Pozdrawiam:-|

  4. #4
    Awaiting Email Confirmation jacol's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    UK
    Posts
    41
    Uploads
    1

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    a czy probowales na innym dekoderze
    kiedys mialem problem z wersja 3,22
    przy probie zmiany na 3,24 zawieszal sie
    w czasie ladowania
    na drugim dekoderze u znajomego
    poszlo bez problemu.
    pozdrawiam.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    26-12-2005
    Location
    Suisse
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    Dzieki za odpowiedz!Probowalem roznych sposobow i jest to wydaje mi sie sprawa Astona(?)Wyczytalem na forum francuskim ze maja te same problemy.Pomoc moze tylko ktos kto zna b.dobrze schemat.Czekam moze ktos sie znajdzie co mi pomoze.Pozdrawiam i czekam na dalsze propozycje.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    23-07-2005
    Posts
    126
    Uploads
    0

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    Nie wiem czy ci to cos pomoze,bo piszesz troche chaotycznie o kartach...
    wiec tak-w Dragonie nie mozesz wejsc i odczytac org. kart...w Menu pokaze ci tylko ze jest wlozona karta na dany system...
    Karte mozesz odczytac w slocie dla karty z "embedded" dla danego systemu.
    Jesli chodzi o ladowanie nowego softu do modulu to-tak wnioskuje-robisz poprawnie...ustawiasz na FTA kanal(ale wcale nie trzeba),wyjmujesz modul ze slotu,wkladasz Dragon Loader card do modulu(lub FUNCARD 7),calosc wkladasz do slotu modulu,wchodzisz do Menu modulu(lub wczesniej otwierasz Menu modulu),sprawdzasz czy jest DRAGON LOAD lub T-Rex Update i ladujesz soft...
    Niestety na niektórych boxach moze sie zdarzyc ze sa trudnosci z zaladowaniem softu,mimo iz modul pracuje w nich poprawnie...zwiazane jest to z firmware danego dekodera i jesli nie ma nowszego lub patcha to niestety nic na to nie poradzisz...
    Najlepszym rozwiazaniem jest:
    -CAS Interface i wgrac soft bezposrednio,
    -wgrac soft do modulu na innym dekoderze(np.u znajomego),
    -ostatecznie-wymienic dekoder,jesli sa male szanse ze strony producenta na support na nowe firmware.
    -->Przemysl czy nie warto kupic CASa.
    Powodzenia

  7. #7
    New Member
    Join Date
    26-12-2005
    Location
    Suisse
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    Dzieki Marrek za wypowiedz.Tak jest jak opisujesz musze chyba kupic Mes3 bo u nas z demo to krucho nie ma ich za wiele.Jednego tylko nie rozumie apropo Firmware to chyba idzie automatycznie przez Sat? i drugie czy moge sam Patchowac?Musze dodac ze jestem b.poczatkujacym uzytkownikiem i bez pomocy forum nic nie zdzialam a o pomoc na miejscu nie mam co liczyc!!Pozdrawiam

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    23-07-2005
    Posts
    126
    Uploads
    0

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    Jesli chodzi o to co ladujesz do dekodera z satelity to tak w wiekszosci przypadków sa odpowiednie kanaly z których mozesz zrobic upgrade firmware...dotyczy to jednakze tylko standartowych fabrycznych dekoderów...jesli masz dekoder "edulacyjny" lub "spatchowany" lub juz "poprawiany" to nalezy sie liczyc z zaniknieciem wszelkich funkcji "extra" po takim update z satelity!Po prostu box "wraca" do stanu fabrycznego!
    Tak,samemu mozesz sobie spatchowac,zaleznie co to za dekoder,uzywa sie JTaga,null modem kabla i uwarunkowane to jest takze posiadaniem przez dekoder odpowiedniego wejscia RS232...sprawdz czy takowe posiadasz i potem sie nad tym zastanów,bo jest tez ryzyko uszkodzenia boxu...
    Stad jak napisalem wyzej najbezpieczniejsza i najwygodniejsza metoda dla ciebie bylby zakup Cas Interface,co ci radze z uwagi na typ dekodera jaki posiadasz...troche to kosztuje ale jest to najlepsza rzecz na rynku na dzien dzisiejszy...
    Poczytaj troche polskie forum,jakie ludzie maja problemy z wgrywaniem nowego oprogramowania,list kanalów itd...oczywiscie w celach edukacyjnych kazda droga jest dobra,ale z drugiej strony jak chcesz spokojnie ogladac tv to na poczatek wybierz cos prostszego...
    Pozdrawiam

  9. #9
    New Member
    Join Date
    26-12-2005
    Location
    Suisse
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Exclamation Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam/dla marrk/

    Witam marrek dzieki za sugestje tak zrobilem i mam spokuj ,mamCas3 i bez problemu.Widze ze znasz sie na tych klockach mialbym dwa pytania jezeli mozna co moge wgrywac na Fun 7 np.via seca i jak to sie robi.gyz ja wyjezdrzam na 5 mie do hiszpani a zona zostaje w domu tak wiec moglbym uzywac cam i karte.a drugie pytanie czy wiesz jak i ktora karte potrzeba aby wgrac program do karty a pozniej wlozyc go do Pionka 1430?Jezeli mozesz mi cos pomoc to bede wdzieczny-pozdrawiam bonio

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    23-07-2005
    Posts
    126
    Uploads
    0

    Re: Aston2000 a wspolpraca z Dragon Cam

    A wiec,zebys nie mylil pojec...na Fun7 oprócz softu do Dragona-przynajmniej na dzien dzisiejszy-nie wgrywasz NIC!Nie jest to karta do wgrywania jakichs files,wlozenia do dekodera i ogladania...przynajmniej na razie nie ma zadnych files na ta karte...zauwazysz pewnie,ze jest tutaj inny chip na niej...
    Co sie tyczy dekodera Pionier 1430 to prosta odpowiedz...nie wiem co to jest i jak wyglada,wiec ci tutaj niestety nie pomoge...na zachodzie sa troche bardziej zaawansowane sprzety,wiec musisz szukac na polskich forum...gdzies widzialem nawet cale dzialy poswiecone temu dekoderowi,sposób wgrywania nowego oprogramowania,list kanalów,itd...
    tam musisz uwaznie poczytac...z tego co pobieznie sie zorientowalem to polega to na wgrywaniu i wgrywaniu i wgrywaniu caly czas nowych patchów...jesli sie myle to moze ktos z kolegów poprawi i naprowadzi cie na wlasciwa droge...
    Pozdrawiam i uwazaj na slonce baskijskie

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. dragon cam 4.1
    By bledi07 in forum Dragon Cam and T-Rex Cam
    Replies: 3
    Last Post: 06-03-2008, 09:33:19
  2. cas 3 and the dragon cam
    By benny/9 in forum CAS Interface
    Replies: 1
    Last Post: 29-07-2006, 18:13:47
  3. Dragon/T-Rex
    By RMEROY in forum English (UK)
    Replies: 5
    Last Post: 29-06-2006, 09:17:08
  4. Dragon cam
    By baboude in forum Dragon Cam and T-Rex Cam
    Replies: 0
    Last Post: 04-12-2005, 20:36:20
  5. dragon cam
    By baboude in forum French / Français
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2005, 12:30:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •