UPC past tarieven aan per 2010


Kabelbedrijf UPC zal, net als de meeste andere kabelbedrijven, ook de tarieven licht verhogen per 1 januari 2010. UPC voert onder meer de zenderuitbreiding met Fox Life, Disney en RTL Lounge en een groter on demand aanbod aan als redenen voor de verhogingen.

Ook stelt UPC in de mail aan haar klanten flink te hebben geďnvesteerd in het netwerk en de dienstverlening om zo in de toekomst nog sneller en betrouwbaar internet te kunnen aanbieden.Daarnaast speelt de jaarlijkse kosteninflatie mee. Voor het standaardpakket Radio/TV (analoog) is het tarief vastgesteld op € 16,80.


In enkele gemeenten wordt, conform afspraken die in het verleden zijn gemaakt, het tarief per 1 januari 2010 verhoogd naar het standaard tarief van € 16,80.. Het betreft Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Rozenburg, Spijkenisse en Westvoorne. Uitzonderingen zijn Liesveld en Graafstroom in de Alblasserwaard die een lager tarief kennen (en ook slechts 19 TV zenders ontvangen) evenals enkele gemeenten in de Gelderse betuwe die nog een lager tarief kennen en bovenal Hilversum waar het standaardpakket 'slechts' € 11,92 kost in 2010.