Food Network Free To Air via satelliet


Liefhebbers voor programma's over koken moeten wederom op de satelliet zijn want sinds kort is Food Network hier ongecodeerd te ontvangen. Food Network bestond al in de Verenigde Staten (Scripps Media is daar actief met lifestyle kanalen) en wordt in Groot-BrittanniŽ door Chello Zone in de markt gezet.

Daar waar digitale kabel een zender over koken geheel ontbeert hebben satellietkijkers nu dus de keuze uit meerdere zenders. Via de Astra 1 is al langere tijd ook ongecodeerd de Duitse zender TV Gusto te ontvangen (met zowel Duits als Engelstalig gepresenteerde programma's). Nu is dus ook ongecodeerd via de Astra 2 (28 oost) de Food Network en Food Network +1 te bekijken.

Het enige wat de programmering wellicht 'ontbeert' voor de Nederlandse kijker is ondertiteling. De programma's op Food Network UK (in een later stadium moeten er ook andere versies in Europa komen) kent ook het 'bekende' gezicht van Nigella Lawson uit Engeland maar maar biedt ook programma's van befaamde koks met Michelin sterren uit de VS.


Food Network
Astra 2/Eurobird 1
28,5 graden oost
11.344 Mhz. Hor.
SR 275000 Fec 2/3