Brava NL favoriet bij programmaraden


Brava NL, de nieuwe cultuurzender van de Noord-Nederlandse ondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch, krijgt steeds meer positieve adviezen van programmaraden. Intussen moeten zij volgens de programmaraden via zoveel aansluitingen worden doorgegeven dat ze daarmee al meer dan 3 miljoen (analoge) kabelaansluitingen zouden hebben.

De programmaraden kunnen zwaarwegende adviezen geven over het analoge basispakket, waarna een kabelbedrijf de zender in principe met doorgeven. Haarlem was de eerste stad die de zender kon ontvangen en op 1 juli 2009 ging de zender dan ook van start. Overigens is dit het 'zusterstation' van Brava HD, van hetzelfde mediabedrijf (TV Digitaal B.V.). Deze zender wordt via de satelliet verspreid en in in steeds meer Europese landen te zien via satelliet en kabel. Ziggo en UPC geven Brava (HD) echter niet digitaal door.

Brava NL kondigde recent aan meer registraties van Nederlandse orkesten te gaan uitzenden. Brava NL wil beschikbaar zijn via zoveel mogelijk aansluitingen en is daarom langs alle programmaraden gegaan in de hoop geadviseerd te worden in het basispakket. In onder meer Het Gooi (Ziggo), Twente (Ziggo), Limburg (Ziggo), het voormalig Multikabel gebied (Ziggo), Friesland (Ziggo) is dit al succesvol gelukt. Ook programmaraad Flevoland (UPC) is intussen al overstag gegaan.