FOXLife neemt plek in van Schlager TV


Vanaf morgen is Schlager TV niet meer via de satelliet te ontvangen. Dit is bevestigt door Gerard Ardesch van het Duitse volksmuziekkanaal en Rene Tensen van Eviso. De plek van Schlager TV wordt ingenomen door de zender FOXLife. Deze is in ieder geval de gehele maand december tussen 07.00 en 19.00 uur via CanalDigitaal op de Astra1 satelliet te zien.

Ardesch is overigens niet teleurgesteld dat zijn zender van de satelliet verdwijnt. Natuurlijk had de oostelijke mediaondernemer liever gezien dat Schlager TV langer op de satelliet te zien zou zijn geweest. Echter de afspraak met CanalDigitaal was dat deze zender slechts enkele maanden zou worden uitgezonden en dat in deze tijd er bekeken zou worden of er een permanent verblijf van Schlager TV op de satelliet mogelijk was. Vooral op financieel gebied bleek dit niet het geval te zijn. Schlager TV laat ook sinds enkele dagen op de satelliet weten dat binnen korte tijd de zender niet meer via CanalDigitaal te zien is. Ardesch kon vanmorgen nog niet zeggen wanneer Schlager TV zou gaan verdwijnen.

Rene Tensen van Eviso, dat namens CanalDigitaal in Nederland opereert, kon daar vanmiddag wel duidelijkheid over geven. “Vanaf 1 december is Schlager TV niet meer door onze abonnees te zien. De plek wordt in ieder geval in de maand december overgenomen door FOXLife. In deze maand gaan wij inventariseren of onze abonnees deze zender een toevoeging vinden op het bestaande zender aanbod. Ook wordt in deze tijd met de zender besproken of er een businesscase voor satellietverspreiding te maken is.”

Daarbij lijkt het tijdslot van het bandbreedte slot waar Schlager TV op dit moment op uitzend weer als promotiekanaal gebruikt te gaan worden. De komst van FOXLife is in ieder geval verzekerd voor de gehele maand december. FOXLife is een thematisch kanaal dat zich richt op de vrouwelijke doelgroep. CanalDigitaal concurrenten Ziggo en UPC geven deze zender al enige maanden door in het zenderaanbod.