(Upd.) Garuda TV verdwenen bij Ziggo wegens lage waardering


Garuda TV is sinds dit najaar niet meer te ontvangen bij Ziggo. Woordvoerder Gradus Vos laat onze redactie weten dat dit simpelweg is gebeurd omdat er een te lage waardering was voor de zender die zich richt(te) op iedereen die een band heeft met IndonesiŽ. Zelfs in steden als Den-Haag (waar een relatief groot deel van de bevolking nog binding heeft met IndonesiŽ) bleek niet dat het kanaal succesvol was.

De zender was de laatste tijd opgenomen in het digitale totaalpakket maar verdween op het moment dat Ziggo de zender Fox Life toevoegde aan het digitale pakket. Over de inhoudelijke kwaliteit Garuda TV lopen de meningen wel uiteen maar deze zijn blijkens diverse forums toch vooral negatief. Er zouden vrijwel alleen nog herhalingen op zijn en teveel programma's met geweld of onderwerpen als zwarte magie.

Garuda TV is nog wel te verkrijgen bij onder meer Caiway en UPC (bij UPC als apart te abonneren zender voor Ä 10 per maand). De zender brengt overigens al tijden nauwelijks meer nieuwe programma's en ontbeert actualiteitenrubrieken. De website lijkt zelfs in het geheel uit de lucht te zijn. Een alternatief voor Indonesische televisie is er overigens niet omdat satellietzenders voor die regio West-Europa niet bereiken.

Update: intussen zou het signaal van Garuda bij andere leveranciers, o.a. UPC, al een tijdje zijn onderbroken. Delta Kabelcomfort uit Zeeland meldt:

"Delta krijgt het signaal van Garuda TV niet meer aangeleverd en kan daardoor de zender niet langer doorgeven. "Het is vooralsnog onbekend of dit van tijdelijke of van blijvende aard is. Hierover heeft DELTA vanuit Garuda TV nog geen bericht ontvangen. Zodra hierover meer bekend is zullen we dit via de reguliere weg melden". aldus Delta."