Disney XD vervangt Jetix


Disney XD vervangt vanaf 1 januari Jetix. De zender richt zich op stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar.

Disney XD wil kids 'meenemen op een reis, waarin ze zichzelf continu kunnen uitdagen, hun talenten ontdekken en waar ze vooral heel veel lol hebben'. De nieuwe tv-zender is dagelijks te zien van 06.00 ís ochtends tot 18.00 ís avonds op de kanalen waarop Jetix nu te zien is.

Disney XD laat een mix zien van live action-series, animatieseries, films en lokale sportgerelateerde programmaís. 'Disney XD daagt de kijker uit en neemt hem mee in de wereld van sport, gaming en muziek', zo staat in een persbericht.

Gelijktijdig met de introductie van Disney XD wordt ook de website www.disneyxd.nl gelanceerd, waarop games, achtergrondinformatie over series en exclusieve beelden staan. Naast de televisiezender en de site verschijnt op 12 januari het eerste Disney XD Magazine.


Marieke van Heeswijk, deputy general manager van Disney Channels Benelux: 'We zien het als een grote kans om Disney XD te introduceren. Jetix heeft al een sterke en solide basis gelegd en met Disney XD kunnen we dit succes verder uitbouwen over alle platformen, waaronder internet en het Disney XD Magazine.í

Het merk is een aanvulling op de huidige Disney-portfolio, want naast Disney XD is eerder dit jaar Disney Channel geintroduceerd in Nederland en Vlaanderen.