Digital+ breidt Spaans HD aanbod op Astra1 uit


De Spaanse satelliettelevisieaanbieder Digital+, onderdeel van het Spaanse mediabedrijf Sogecable S.A, gaat op 15 december haar huidig HD aanbod met 4 nieuwe HD kanalen uitbreiden. Hiervoor heeft Digital+ een nieuwe transponder op de Astra1 satelliet, die gepositioneerd is op 19,2 graden oost, in gebruik genomen.

De nieuwe zenders starten officieel op 15 december in het HD aanbod van Digital+. Het gaat om de HD kanalen FOX HD, National Geographic Channel HD, Eurosport HD en Canal+ Acción HD. Eurosport HD is inmiddels al test begonnen met haar uitzendingen. Het gaat hier om de internationale Europese versie van de sportzender. De programmering van deze versie is beperkt anders dat de Franse versie die al langer via de Astra1 satelliet wordt uitgestraald. Door de komst van de Europese versie wordt Eurosport HD nu twee maal via de Astra1 satelliet uitgestraald. Alle andere kanalen zijn nog niet met bewegende beelden de testperiode begonnen. De nieuwe HD zenders zijn te ontvangen via de frequentie 10.871 GHz verticaal met de bijbehorende parameters 22000 – 2/3. Alle kanalen zijn gecodeerd in Nagravision.

Het Digital+ HD pakket bestaat op dit moment nog uit de HD kanalen Canal+ HD, Canal+ Liga, Canal+ DCine en Canal+ Deport. Hoewel het aanbod van HD kanalen bij Digital+ kwantitatief niet groot is te noemen is het kwalitatief wel in orde. Zo bestaat het huidige aanbod al uit diverse HD film- en sportkanalen. Daar komt dus op 15 december nog een film-, entertainment-, sport- en documentaire kanaal in HD kwaliteit bij.