Engelse ITV brengt American Idol sneller op televisie

De Amerikaanse versie van Idols, American Idol, is al enige tijd in Nederland via de satelliet te zien op de Engelse commerciŽle omroep ITV. Dit mediabedrijf gaat nu dit programma een dag nadat het in Amerika op televisie is geweest al uitzenden via ITV2.

ITV2, is naast alle andere zenders van dit mediabedrijf, in Nederland ongecodeerd te ontvangen via de Astra2 satelliet op 28,2 graden oost. Dit gebeurt via de Engelse spotbeam op deze satelliet waardoor deze zenders in principe alleen in het Verenigd Koninkrijk te zien zijn. Echter in Nederland en BelgiŽ zijn deze zenders ook nog te ontvangen. Vanaf 2012 gaat satellietprovider SES Astra echter de satellietvloot op deze satellietpositie vernieuwen. Door verfijndere spotbeam-technologie wordt echter de footprint van de zogenaamde UK-beam kleiner waardoor alleen kleine delen van noordwest Nederland en BelgiŽ nog verzekerd zijn van ontvangst van ongecodeerd uitgezonden Engelse zenders.

Het negende seizoen van American Idols start op 9 januari 2010. Deze eerste uitzending is dus op 10 januari 2010 op ITV2 te zien. Nieuw in de American Idol jury is Ellen Degeneres. Zij volgt zangeres Paul Abdul op deze verlangde volgens de producent het astronomische bedrag van 20 miljoen dollar per jaar voor haar jurylidmaatschap in de talentenjacht. Abdul ontkent dit overigens met klem.

ITV2 is in Nederland te ontvangen via de frequentie 10.758 GHz Ė V Ė 22000 Ė 5/6.