Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Konfigurimi i sateliteve

  1. #1
    New Member
    Join Date
    13-11-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Post Konfigurimi i sateliteve

    Pėrshėndetje tė gjith antarėve shqipėtarė nė kėtė forum.
    Kėrkoj nga ju ēė tė mė ndihmoni me konfigurimin e sateliteve nė marrėsin digjital.
    Lloji i aparatit tim ėshtė ky:

    Edhe diēka: Nėse keni mundėsi tė ma shpjegoni pakėz si bėhet Cardsharing, ēfar na duhet rreth cardsharing, dhe ku mund ti blejmė ato pajisje nė Kosovė.

  2. #2
    Senior Member miri01's Avatar
    Join Date
    09-09-2006
    Posts
    295
    Uploads
    0

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    Shume i tjeshte eshte konfigurimi i ketij resiveri,si te duhet me LNB MONOBLLOCK? DISECQ 1.2 A konfigurim tjeter?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    13-11-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Post Re: Konfigurimi i sateliteve

    Pėrshėndetje
    Mė falni sepse nuk mirrem me kėso gjėrash dhe jam fillestar dhe nuk i kuptoj se ēfarė jan LNG diseq etj...
    Nėse mundeni mi shpjegoni.
    Unė kam pyetur si bėhet konfigurimi shembull i Intelsat 10-02

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    29-10-2009
    Posts
    175
    Uploads
    11

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    Quote Originally Posted by Erm|rzZ View Post
    Pėrshėndetje tė gjith antarėve shqipėtarė nė kėtė forum.
    Kėrkoj nga ju ēė tė mė ndihmoni me konfigurimin e sateliteve nė marrėsin digjital.
    Lloji i aparatit tim ėshtė ky:

    Edhe diēka: Nėse keni mundėsi tė ma shpjegoni pakėz si bėhet Cardsharing, ēfar na duhet rreth cardsharing, dhe ku mund ti blejmė ato pajisje nė Kosovė.
    Me sa shoh po ndoshta gaboj poshte djathas shkruhet Digital Terrestial Receiver. Nqs nuk gabohem kjo paisje eshte per marrjen tokesore te kanaleve jo satelitore... Nese nuk gabohem mik duhet te nderrosh paisje... shiko pjesen mbrapa shkruan kund "lnb in"?

  5. #5
    Senior Member aldo224's Avatar
    Join Date
    08-10-2008
    Posts
    301
    Uploads
    0

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    Quote Originally Posted by Erm|rzZ View Post
    Pėrshėndetje tė gjith antarėve shqipėtarė nė kėtė forum.
    Kėrkoj nga ju ēė tė mė ndihmoni me konfigurimin e sateliteve nė marrėsin digjital.
    Lloji i aparatit tim ėshtė ky:

    Edhe diēka: Nėse keni mundėsi tė ma shpjegoni pakėz si bėhet Cardsharing, ēfar na duhet rreth cardsharing, dhe ku mund ti blejmė ato pajisje nė Kosovė.
    Normalisht nga kjo foto qe ke dhene duket si marres digital tokesor dhe nese eshte ashtu si duket nuk te ben pune per asgje.
    Zgjidhja eshte:
    SHKO DHE BLI NJE MARRES TJETER POR QE TE JETE SATELITOR

  6. #6
    Senior Member vlonjati2008's Avatar
    Join Date
    05-12-2008
    Posts
    229
    Uploads
    0

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    vlonjati2008

  7. #7
    Senior Member vlonjati2008's Avatar
    Join Date
    05-12-2008
    Posts
    229
    Uploads
    0

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    Pershendetje te gjithe forumit shqip.Prej disa kohesh disponoj nje aparat satelitor te cilit i kam instaluar dy satelite,ne njerin sat kam vendosur tre koka(Hotbird+Astra+Thor)kurse te tjetri sat vetem eutelsat w2.te katerta kokat i kam vendosur ne nje disecq.hotbird LNB2,thor LNB1,eutelsat LNB3 dhe astra LNB4.
    problemi eshte se sa here kaloj ne eutelsat w2 sinjal ka vetem tvsh dhe rtk1
    kurse dga dhe tring skane fare.vec kesaj sa here qe dua te shkoj nga eutelsat w2 tek thor,astra ose hotbird,duhet te fik aparatin qe tu kthehet sinjali ketyre tre sat.Koka apo disecq ta kete fajin?te me falni qe u zgjata kaq shume por doja te isha sa me i sakte ne shpjegim.flmnd

  8. #8
    Senior Member miri01's Avatar
    Join Date
    09-09-2006
    Posts
    295
    Uploads
    0

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    Quote Originally Posted by vlonjati2008 View Post
    Pershendetje te gjithe forumit shqip.Prej disa kohesh disponoj nje aparat satelitor te cilit i kam instaluar dy satelite,ne njerin sat kam vendosur tre koka(Hotbird+Astra+Thor)kurse te tjetri sat vetem eutelsat w2.te katerta kokat i kam vendosur ne nje disecq.hotbird LNB2,thor LNB1,eutelsat LNB3 dhe astra LNB4.
    problemi eshte se sa here kaloj ne eutelsat w2 sinjal ka vetem tvsh dhe rtk1
    kurse dga dhe tring skane fare.vec kesaj sa here qe dua te shkoj nga eutelsat w2 tek thor,astra ose hotbird,duhet te fik aparatin qe tu kthehet sinjali ketyre tre sat.Koka apo disecq ta kete fajin?te me falni qe u zgjata kaq shume por doja te isha sa me i sakte ne shpjegim.flmnd
    Une mendoj se ke problem tek bashkuesi(disecq) i kokave,zakonisht keta sjellin crregullime te ketij problemi.

    P.s mire do ishte te hapje nje teme te re qe te marresh prgj te tjera se kjo teme eshte hap per tjeter problem.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    13-11-2009
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: Konfigurimi i sateliteve

    Pėrshėndetje.
    Marrėsi im digjital ėshtė satelitor ama duket kėshtu sikurse ky ēė e kam qit kėtu.
    Kėshtu ēė nėse dini tė mė ndihmoni mė ndihmoni dhe mos shikoni ēė vetėm tė bėni numėr nė postime.

  10. #10
    Contributing Member
    Join Date
    25-12-2008
    Posts
    438
    Uploads
    0

    Thumbs up Re: Konfigurimi i sateliteve

    Quote Originally Posted by vlonjati2008 View Post
    Pershendetje te gjithe forumit shqip.Prej disa kohesh disponoj nje aparat satelitor te cilit i kam instaluar dy satelite,ne njerin sat kam vendosur tre koka(Hotbird+Astra+Thor)kurse te tjetri sat vetem eutelsat w2.te katerta kokat i kam vendosur ne nje disecq.hotbird LNB2,thor LNB1,eutelsat LNB3 dhe astra LNB4.
    problemi eshte se sa here kaloj ne eutelsat w2 sinjal ka vetem tvsh dhe rtk1
    kurse dga dhe tring skane fare.vec kesaj sa here qe dua te shkoj nga eutelsat w2 tek thor,astra ose hotbird,duhet te fik aparatin qe tu kthehet sinjali ketyre tre sat.Koka apo disecq ta kete fajin?te me falni qe u zgjata kaq shume por doja te isha sa me i sakte ne shpjegim.flmnd
    patriot petrshendetie, degjo gjeja e pare qe duhet te besh provo te kapesh sinajlin e digitalbit o te tringut vetem nje lnb pa lidhien e disec. sigurohu qe te kap sinjalin pa kete, ok pastaj fillo me radhe psh disec.1 w 16, pastaj te tierat me radhe , shiko dhe konfigurimin e voltazhit te kokave ne qoftese sian ne regull duhet ti besh ti vet manualisht jan disa dekodera qe e kan kete problem , dhe e fundit provo te nderosh vendet e disec, dhe na thuaj cfar resultati nxore , ose po keprap problem provoje me nje dekoder tieter keto jan provat, ose nje dishek tieter,ok ja kalofsh mire

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •