Results 1 to 2 of 2

Thread: CanalDigitaal stopt met settop-box abonnement

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post CanalDigitaal stopt met settop-box abonnement

  CanalDigitaal stopt met settop-box abonnement


  Televisieaanbieder CanalDigitaal stopt per 1 februari met het settop-box abonnement. Dat heeft eigenaar M7 Group besloten. Vanaf deze datum wordt het instappakket bij CanalDigitaal het basispakket dat € 9,95 per maand kost.  M7 maakt met de afschaf van het settop-box pakket een bewuste keuze. Men wil satelliettelevisie meer profileren als een kwaliteitsproduct. En daarmee stapt men van de strategie af om Digitenne van KPN te concurreren. In het basispakket komen naast vele SD-kanalen ook de HD kanalen van de publieke omroep en Eurosport in het zenderaanbod. Op dit moment geeft CanalDigitaal nog één HD-kanaal van de publieke omroep door. Rond maart 2010 worden alle drie HD-kanalen van de publieke omroep doorgegeven. Daarnaast kan men nu vanaf het basispakket ook abonnementen op premium zenderpakketten als Eredivisie Live en Film1/Sport1 nemen. Ook wordt het vanaf 1 februari mogelijk om zich afzonderlijk op Film1 of Sport1 te abonneren. Naast het basispakket stopt CanalDigitaal ook met het zogenaamde combi-pakket. Met de nieuwe herstructurering wil CanalDigitaal de duidelijkheid voor de abonnee met betrekking tot de zenderpakketten vereenvoudigen.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: CanalDigitaal stopt met settop-box abonnement

  Einde settop-box abonnement, 1 maart plandatum MPEG4 swap themakanalen


  M7 Group, de Luxemburgse eigenaar van CanalDigitaal, heeft vandaag besloten dat per 1 februari er een einde komt aan de mogelijkheid een abonnement te nemen op settop-box pakket. Abonnees die tot deze datum een settop-box abonnement afnemen en de abonnees die nu al een abonnement op dit zenderpakket hebben merken geen veranderingen door deze beleidswijziging. Het huidige settop-box abonnement blijft dus voor deze abonnees gewoon doorlopen. Naast het verdwijnen van het settop-box pakket komt er ook een einde aan het zogenaamde combi-pakket en het themakanalen-pakket.

  Het instappakket voor digitale televisie bij CanalDigitaal wordt dus per 1 februari 2010 het basispakket, dat € 9,95 per maand kost. Door de herstructurering van de abonnementen wil M7 een duidelijk teken geven dat satelliettelevisie als een kwaliteitsmedium moet worden gezien. Daarmee kiest men nog uitdrukkelijker voor HDTV. In het basispakket worden namelijk de HD-zenders van de publieke omroep en Eurosport doorgegeven. Daarnaast wordt gelijktijdig ook het HD-abonnement bij CanalDigitaal goedkoper. Voor 5 euro per maand krijgt men toegang tot het aanvullende HD-aanbod bij CanalDigitaal. Dat HD-aanbod wordt in 2010 verder uitgebreid. Lopende de onderhandelingen over uitbreiding van het HD-aanbod wil M7 nog geen uitspraken over HD-uitbreidingen doen. Wel is duidelijk dat CanalDigitaal in 2010 een meer concurrerende HD-aanbod ten opzichte van andere HD-aanbieders wil hebben. Daarbij horen ook onderhandelingen over de dan noodzakelijke extra bandbreedte op de Astra3 satelliet.

  Een klein gedeelte van deze extra ruimte wordt in maart 2010 al gevonden. M7 maakte vandaag aan Satellite Magazine ook bekend dat de plandatum voor de MPEG4 swap voor de themakanalen transponder voor 1 maart 2010 voorzien is. Eerder deze week maakte M7 al bekend dat uiterlijk op 31 maart 2010 de omschakeling gereed moest zijn. Vanaf morgen wordt gestart met het via e-mail aanschrijven van de 10.000 abonnees die beschikken over alleen een themakanalen abonnement zonder ontvangst van de HD-kanalen. Mensen die niet reageren op de e-mail of waarvan geen e-mail bekend is worden in januari 2010 nogmaals via een persoonlijke brief van de nieuwe situatie op de hoogte gebracht. Vanaf dat moment worden ook de vakhandel, naar voorbeeld van de eerdere omruilacties met betrekking tot de overstap naar Mediaguard3, bij de actie betrokken. De vrijgekomen ruimte die met de MPEG4 swap wordt bewerkstelligd gaat direct worden gebruikt voor de doorgifte van de dan nog twee ontbrekende HD-kanalen van de publieke omroep. Dit wil overigens niet zeggen dat er voor 1 maart 2010 geen HD-uitbreiding(en) meer komen.

  De themakanalen worden na het vervallen van het themakanalen abonnement verdeeld over het familie- en entertainment zenderpakket. Alleen voor het carrouselkanaal Nederland24 van de publieke omroep komt er een einde aan satellietverspreiding. Alle andere huidige themakanalen blijven dus bestaan.
  Naast alles wordt het vanaf het basispakket ook mogelijk om premium-abonnementen af te sluiten. Dit worden het HD-abonnement, dat dus 5 euro per maand gaat kosten, Eredivisie Live en Film1/Sport1. Vanaf 1 februari wordt het ook mogelijk een afzonderlijk abonnement op Film1 of Sport1 te nemen. Natuurlijk blijft er ook de mogelijkheid bestaan om een gecombineerd Film1/Sport1 abonnement af te nemen.
  Alle veranderingen hebben geen betrekking tot het gratis standaard zenderpakket van CanalDigitaal. Met een geregistreerde smartcard kan men nog steeds kosteloos blijven kijken naar alle via de satelliet doorgegeven landelijke kanalen van de Nederlandse Publieke omroep, inclusief HD en uitgezonderd publieke themakanalen.Similar Threads

 1. CanalDigitaal stopt met themakanalen-abonnement, HD-abonnement gaat 5 euro kosten
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-12-2009, 16:15:27
 2. Info CanalDigitaal stopt verkoop losse smartcards
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-08-2009, 07:14:44
 3. Info Zenderstoelendans bij CanalDigitaal: Action Now! stopt - Film1.3 nu 24/7
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 27-05-2009, 20:06:35
 4. New Satellietverspreiding Schlager TV stopt
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-01-2009, 16:20:42

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •