(Upd.) Food Network ongecodeerd op 28 oost


Een nieuwe zender over koken is gaan uitzenden via de Britse satellietpositie op 28 graden oost. Het (b)lijkt om Free To Air ofwel ongecodeerde uitzendingen te gaan van het kanaal dat een samenwerking is tussen Chello Zone 'Scirpps Networks'.

Alhoewel onbevestigd tot op dit moment wordt uitzending via Freesat niet uitgesloten en zal de zender dus permanent ongecodeerd blijven uitzenden. Verantwoordelijk voor de distributie is Chello Zone, dat ook al een aantal ongecodeerde CBS kanalen heeft opgestart. Er ging bovendien meteen een versie Food Network +1 van start, ofwel de één uur vertraagde versie.

Food Network wil volgend jaar in heel Europa gaan uitzenden via diverse aanbieders en wil in Groot-Britannië zelf concurreren met vooral UK Food. Op het station zijn dus uitsluitend programma's over het bereiden van eten te zien. Veelal afkomstig van het in Amerika al langer actieve Food Network. Nederlandse kijkers kunnen alvast via onderstaande frequentie kijken.


Update 14-12-2009: Food Network is intussen ook via het FreeSat platform gestart. Concreet houdt dit in voor kijkers in Nederland en Vlaanderen dat het signaal ook Free To Air, ongecodeerd beschikbaar zal blijven.Food Network & Food Network+1
Eurobird 1, 28,5 graden oost
11,344 Mhz. Hor. SR 27500


http://www.foodnetwork.co.uk/