BBC World News & World Service in teken van klimaat


BBC WorldWide besteedt in samenwerking met de Deense omroep DR uitgebreid aandacht aan de klimaatconferentie in Kopenhagen. Het BBC World News programma World Debate sprak onder meer met de President van Mexico, Felipe Calderon, de Premier van AustraliŽ, Kevin Rudd en de President van Zuid-Afrika, Jacob Zuma, over de resultaten die in Kopenhagen zijn behaald in het gevecht tegen de klimaatverandering.

Nu de Climate Change Conference van de Verenigde Naties bijna ten einde is, neemt de internationale niewsservice van de BBC een special live World Debate op in Kopenhagen. Het is een co-productie met de Danish Radio Corporation (DR). In het programma, getiteld ĎThe Greatest Debate on Earth', worden ís werelds beslissingnemers aan de tand gevoeld over hun toezeggingen tijdens de klimaatonderhandelingen. Stephen Sackur van BBC World News zit het debat voor.

BBC World News bereikt overigens sinds kort voor het eerst op prime time een groter publiek in Europa dan CNN, zowel ís morgens als ís avonds. Een recent EMS onderzoek, dat de kijkgewoontes van Europeanen volgt, toont aan dat het afgelopen jaar het aantal kijkers naar BBC World News ís ochtends tussen 6.00 en 9.00 uur is gegroeid met 24%. Het aantal kijkers van CNN is afgenomen. Het onderzoek is gehouden onder topmensen uit het Europese bedrijfsleven die betrokken zijn bij de besteding van de marketing budgetten. BBC World News is te ontvangen via aanbieders van Digitale en (deels) analoge kabel, ongecodeerd via de satelliet, via IPTV, in Nederland en BelgiŽ. BBC World Service Radio is onder meer te ontvangen via de satelliet, vrijwel alle Kabel FM netten en de middengolf op frequentie 648 Khz.

De uitzendingen zijn op deze tijdstippen te volgen:

BBC World News- The Greatest Debate on Earth
Zaterdag 19 december 08.10, 17.10 en 21.10 h
Zondag 20 december 02.10, 08.10, 16.10 en 21.10 h

BBC World Service radio Ė The Copenhagen Climate Debate
Zaterdag 19 december 21.00 h
Zondag 20 december 14.00 h