Cartoon Network en TCM keren vrijwel zeker terug!


De zenders Cartoon Network en TCM keren vrijwel zeker op korte termijn terug in het aanbod van CanalDigitaal en TV VLAANDEREN Digitaal. De doorgifte werd een aantal maanden geleden gestaakt nadat er geen overeenkomst voor doorgifte meer was. De zenders zijn overigens nooit echt 'fysiek' van de CanalDigitaal transponder verwijderd en stevige onderhandelingen liepen al die tijd door. Een poll op SatelliteMagazine maar ook reacties bij de klantenservice van CanalDigitaal lieten zien dat er bij flinke groep kijkers de zenders behoorlijk werden gemist!

Ook Boomerang zal terugkeren maar dit waarschijnlijk pas in het eerste kwartaal van 2010. De 'oude' doorgifte van Boomerang verliep via een transponder van UPC Direct maar deze signalen zullen in 2010 worden overgezet naar de Thor Satelliet en daar wordt dus waarschijnlijk een andere oplossing voor gezocht.

RTL4 HD mogelijk nog voor de kerst bij CanalDigitaal


Na de kleinere HD-aanbieder Caiway is CanalDigitaal de twee HD-aanbieder, en eerste van de grotere drie digitale televisieaanbieders van Nederland, die RTL4 HD gaat doorgeven. In ieder geval nog dit jaar kan de CanalDigitaal HD-kijker in HD kwaliteit naar de best bekeken zender van het mediabedrijf RTL Nederland kijken. De kans is echter groot dat dit nog de komende week, dus voor de kerst, gaat gebeuren. Dit heeft eigenaar M7 Group SA vandaag bekend gemaakt. Tegelijkertijd maakte de eigenaar van CanalDigitaal vandaag ook bekend dat zeker voor de kerst de zenders TCM en Cartoon Network terugkeren bij de digitale televisieaanbieder. In eerste kwartaal van 2010 keert ook de tekenfilmzender Boomerang terug bij CanalDigitaal. TCM, Cartoon Network en Boomerang komen beschikbaar vanaf het familiepakket. RTL4 HD komt alleen beschikbaar in het HD-pakket.

RTL4 HD neemt de plaats in van MyZen HD, dat op zijn beurt verdwijnt aan het HD-aanbod van CanalDigitaal. Al eerder werd bekend dat MyZen HD zou verdwijnen via de satelliet mocht een goede vervanger voor de zender beschikbaar zijn. Al enige tijd voerde M7 Group SA onderhandelingen over de doorgifte van HD-kanalen met RTL Nederland. HDTV was daarbij een onderdeel van de totale onderhandelingen over distributie van televisiekanalen.

Andrei Noppe, executive vice-president M7 Group verantwoordelijk voor CanalDigitaal zegt: "we zijn verheugd dat we de wens van veel klanten kunnen invullen met de terugkomst van Cartoon Network, TCM en Boomerang. Ook is RTL4HD, als best bekeken commerciŽle Nederlandse zender een prachtige toevoeging aan het HD pakket". Ook Renť Tensen, directeur Eviso dat in opdracht van M7 Group marketing activiteiten voor CanalDigitaal uitvoert, is blij met de huidige ontwikkeling. "Dit is prachtig nieuws: nieuwe en huidige HD-SmartPack klanten kunnen zonder meerkosten van deze mooie zenders gaan genieten met de feestdagen".

De keus voor RTL4 HD als vervanger van MyZen HD past volledig in de HD-strategie van M7 Group SA. Eerder deze maand maakte men bekend dat men bij de keuze voor uitbreiding en/of aanpassing van het HD-aanbod de kijkdichtheid van een zender als belangrijkste criterium ziet. Nu Nederland1 HD de plek van Nederland3 HD onlangs innam heeft men de best bekeken publieke televisiezender in het HD-aanbod zitten. De komst van RTL4 HD zorgt ervoor dat ook de best bekeken commerciŽle zender van Nederland bij CanalDigitaal te zien is. Rond 1 maart wordt het HD-aanbod in ieder geval nog uitgebreid met de twee ontbrekende publieke HD-zenders. In de tussentijd wordt overigens de komst van meer HD-zenders niet uitgesloten.