Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Dr.HD F16>Clarke-Tech/Clarke-Tech>Dr.HD F16/Repair-Reparar Ctech

  1. #1
    Senior Member CurroHD's Avatar
    Join Date
    12-08-2009
    Location
    In my Home
    Posts
    184
    Uploads
    3

    Post Dr.HD F16>Clarke-Tech/Clarke-Tech>Dr.HD F16/Repair-Reparar Ctech

    ESPAÑOL:

    *De Dr.HD F16 a Clarke-Tech:

    1: Istalar mediante el cable null-módem [RS232] el firmware: F16_100.STB

    2: Istalar mediante el cable null-módem [RS232] o USB: boot_HTM8000_7109.STB [part2]

    3: Ya puedes istalar cualquier fimware del Clarketch sin tener que Spoofearlo.

    *Reparar Clarke-Tech colgado en LOADER

    1: Sacar las posibles tarjetas o PCMCIAS que pudieran encontrarse en el decodificador y desconectar todos los cables.

    2: Apagar el decodificador del interruptor posterior y conectarlo al PC mediante el cable null-módem. [RS232]

    3: Abrir el programa que se vaya a utilizar para la carga. (Ctechup, STBTool, AngelTool, etc)

    4: Seleccionar el puerto COM correspondiente.

    5: Elegir el firmware que se desee cargar. [*.STB]

    6: Seleccionar "Start" o "Connect", el programa pedirá conectar el receptor.

    7: Encender el decodificador accionando el interruptor posterior y la carga comenzará.

    *Spoofear un firmware:
    clarke-tech -> 10 a 22
    Dr.HD F16 -> 22 a 10
    Cambiar el valor de la 1a columna de la 2a fila con un editor Hex.

    *Tipos de Firmwares Dr.HD F16:
    20x -> firmwares orientados al 5100, compatibles con Ctech 5000 HD Combo Plus.
    1xx -> solo incluyen actualizaciones basadas en los firmwares oficiales.
    0.xx -> la nueva generación de firmware aún en desarrollo basadas en un nuevo boot con notables mejoras sobre las 1xx.
    F16_?_Clarke.STB -> firmware preparado para meter en un Ctech por Usb o null-módem.

    INGLÉS:

    *Dr.HD F16 to Clarke-Tech:

    1: istall using null-modem cable [RS232] firmware: F16_100.STB

    2: istall using null-modem cable [RS232] o USB: boot_HTM8000_7109.STB [part2]

    3: You can istall any fimware of Clarketch Spoofer.

    *Repair Clarke-Tech hung LOADER

    1: Remove any cards or PCMCIA cards that might be on the decoder and disconnect all cables.

    2: Turn the back switch decoder and connect to a PC whit null-modem cable. [RS232]

    3: Open the program that will be used for charging. (Ctechup, STBTool, AngelTool, etc)

    4: Select the appropriate COM port.

    5: Select the desired firmware load. [*. STB]

    6: Click "Start" or "Connect", the program will connect the receiver.

    7: Turn on the switch decoder back and start charging.

    *Spoof firmware:
    clarke-tech -> 10 to 22
    Dr.HD F16 -> 22 to 10
    Change the value of 1st column of 2nd row with a Hex editor.

    *Types of Dr.HD Firmwares F16:
    20x -> firmwares oriented 5100, consistent with Ctech 5000 HD Combo Plus.
    1xx -> only include updates based on official firmwares.
    0.xx -> The new firmware generation still in development based on a new boot with notable improvements on the 1xx.
    F16_? _Clarke.STB -> Firmware ready to put on a USB Ctech or null-modem.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    15-01-2007
    Posts
    13
    Uploads
    0

    Re: Dr.HD F16>Clarke-Tech/Clarke-Tech>Dr.HD F16/Repair-Reparar Ctech

    Thanks, CurroHD!

  3. #3
    Senior Member CurroHD's Avatar
    Join Date
    12-08-2009
    Location
    In my Home
    Posts
    184
    Uploads
    3

    Post Re Upload the Attachments - Repair Ctech [ Boot]

    Pack for Repair Clarke-Tech when you istall a Firmware Dr.HD F16 [BOOT]
    ->
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    31-12-2005
    Posts
    11
    Uploads
    0

    Question Re: Re Upload the Attachments - Repair Ctech [ Boot]

    I was using Ctech firmware 2.08p and I tested some F16 2.xx firmware:
    seems that remote control is not working when F16 firmware is downloaded.
    Boot is version 4.00.
    Any idea to let it work?

  5. #5
    Senior Member CurroHD's Avatar
    Join Date
    12-08-2009
    Location
    In my Home
    Posts
    184
    Uploads
    3

    Re: Re Upload the Attachments - Repair Ctech [ Boot]

    Hi,
    Is rare because the command is the same, test a reset factory (with buttons Forward)
    What firmware did you post?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    31-12-2005
    Posts
    11
    Uploads
    0

    Re: Re Upload the Attachments - Repair Ctech [ Boot]

    I solved installing in sequence the following firmwares:
    F16_100 (after this I changed Language to English);
    F16_120;
    F16_207p.
    Now seems it is working correctly, even without factory reset.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    31-12-2005
    Posts
    11
    Uploads
    0

    Re: Re Upload the Attachments - Repair Ctech [ Boot]

    I solved installing in sequence the following firmwares:
    F16_100 (after this I changed Language to English);
    F16_120;
    F16_207p.
    Now seems it is working correctly, even without factory reset.
    (sorry for double post, can't remove it.. )

  8. #8
    Senior Member CurroHD's Avatar
    Join Date
    12-08-2009
    Location
    In my Home
    Posts
    184
    Uploads
    3

    Thumbs up Re: Re Upload the Attachments - Repair Ctech [ Boot]

    Ok, thanks for the info, hosso

    INFO: the latest firmwares no are prepared to open Mezzo and Equidia Pro (013.0 E)

  9. #9
    Senior Member CurroHD's Avatar
    Join Date
    12-08-2009
    Location
    In my Home
    Posts
    184
    Uploads
    3

    Arrow Re: Repair Ctech (USB)

    Pack for Repair Clarke-Tech when you istall a Firmware Dr.HD F16 (USB/RS232 INSERT)
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    Senior Member CurroHD's Avatar
    Join Date
    12-08-2009
    Location
    In my Home
    Posts
    184
    Uploads
    3

    Lightbulb Re: Repair Ctech (USB)

    INFO: The last firmware (112p/001p) no are prepared to open Equidia Pro / P1 (013.0 E) (in the last fw Mezzo is added)

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Tutorial Guide for updating the clarke-tech/guia paso paso para actualizar el clarke-tech
    By CurroHD in forum Clarke-Tech / Xtrend Information and Tutorials
    Replies: 4
    Last Post: 02-06-2017, 19:00:31
  2. Clarke tech
    By jack65 in forum Italian / Italiano
    Replies: 2
    Last Post: 27-09-2009, 10:44:21
  3. Clarke-Tech 550 PVR
    By antonio82 in forum Italian / Italiano
    Replies: 9
    Last Post: 03-04-2009, 23:49:06
  4. Update Clarke-Tech CTech 1500 FTA softcam
    By Tunimax in forum Clarke-Tech / Xtrend Images
    Replies: 0
    Last Post: 17-12-2008, 18:17:17
  5. Clarke-Tech Setting by GioppyGio® Update 01/12/2008 per Plus e normal Clarke-Tech 310
    By GioppyGio in forum Clarke-Tech / Xtrend Software and Tools
    Replies: 0
    Last Post: 01-12-2008, 13:51:47

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •