RTL Lounge maand gratis bij Ziggo en Caiway


RTL Lounge is in februari ‘Zender Van De Maand’ bij Ziggo en Caiway. Alle digitale abonnees kunnen de vrouwenzender dan gratis bekijken via het etalagekanaal.

Dat meldt RTL Nederland. 'Op deze manier brengen we de zender een maand lang extra onder de aandacht bij een groot publiek.'

Digitale Ziggo-abonnees kunnen RTL Lounge in februari in het etalagekanaal showkanaal 13 gratis bekijken. Normaal gesproken kunnen alleen kijkers met een Film & Entertainment Pakket en het Digitaal Totaal Pakket de zender ontvangen.

Bij Caiway is de themazender de gehele maand via Showroom op voorkeuze 18 te zien, terwijl dat normaal gesproken alleen kan met een Delight pakket of de bundel Complete. De zender is bij UPC te ontvangen door digitale abonnees met een Royaal Pakket.

Het mediabedrijf zegt tevreden te zijn over de groei van de digitale zender. Het eerste themakanaal van RTL werd op 2 oktober 2009 geďntroduceerd en volgens een woordvoerder van het mediabedrijf groeit de zender hard. 'In december stemden ruim 1,4 miljoen unieke kijkers (6+) op de zender af, wat een groei van 25,1 procent betekent ten opzichte van november jongstleden (1,1 miljoen unieke kijkers).'

RTL Lounge brengt programma’s uit binnen- en buitenland op het gebied van drama en lifestyle en richt zich op de vrouwelijke kijker.