Kabouter Wesley vindt onderdak bij Comedy Central

Kabouter Wesley, de grofgebekte, chronisch slecht gehumeurde (Godmiljaar! ) kleine opdonder met witte baard en rode muts, is vanaf volgende week vrijdag met nieuwe afleveringen exclusief te zien bij Comedy Central. Dat heeft de commerciële zender vrijdag bekendgemaakt. De avonturen van de kabouter zijn de afgelopen maanden een grote hit op YouTube.

Jonas Geirnaert, de maker en stem van Kabouter Wesley, tekende in 2008 de stripheld Kabouter Wesley, die in november van dat jaar gepubliceerd werd in het weekblad HUMO. In 2009 volgde een animatieversie als wekelijkse rubriek in het Vlaamse televisieprogramma Man Bijt Hond. De filmpjes vonden via YouTube hun weg naar Nederland, waar ze nu een ware hype zijn.

Volgens Jonas Geirnaert beleeft Kabouter Wesley volstrekt oninteressante avonturen op compleet inspiratieloze locaties. “Kabouter Wesley ontmoet een schare idiote en vergezochte personages, die weinig zinnigs te melden hebben. Bovendien is dit alles volgens afschuwelijk slecht getekend en hoef je geen dieperliggende betekenis te verwachten. Kortom, de ideale mix voor een geweldige animatiereeks! Volgens sommigen slaat Kabouter Wesley helemaal nergens op, maar niets is minder waar! Kabouter Wesley slaat juist op een heleboel: op een paddenstoel, op een egel, op een bloem, op een lijster, noem maar op… Turbo turbo!!”