Results 1 to 2 of 2

Thread: Nieuwe HD-ontvanger CanalDigitaal

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Post Nieuwe HD-ontvanger CanalDigitaal

  Nieuwe HD-ontvanger CanalDigitaal


  Vanaf maandag gaat CanalDigitaal starten met de uitlevering van een nieuwe HDTV-satellietontvanger. Ook dit keer heeft de televisieaanbieder gekozen voor een digitale decoder van de Engelse fabrikant. Onder de, door Pace aangekochte, merknaam Philips wordt de DSR7141 de opvolger van de DSR7121.  De Philips DSR7141 is net als zijn voorganger een HD-zapper met één tuner en geen mogelijkheden voor het plaatsen van een harde schijf. De komst van de nieuwe ontvanger is een direct gevolg van de nieuwe Europese regelgeving betrekking stroomverbruik van elektronische apparaten. Deze Philips DSR7141 verbruikt bij uitschakeling 0,4 Watt. Dat is conform de regels van de Europese Unie die een maximale waarde van 1 Watt voorschrijft. Daarnaast is het stroomverbruik in werking ook drastisch verminderd. Pace heeft dit weten te bewerkstelligen door gebruik te maken van goed op elkaar afgestemde keuze van componenten. Naast energietechnische verbeteringen zijn de belangrijkste verschillen met zijn voorloper DSR7121 de zwarte kleur en de kleinere vormgeving. De prijs van de Philips DSR7141 is gelijk aan die van zijn voorganger.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Re: Nieuwe HD-ontvanger CanalDigitaal

  Philips DSR7141 is nieuwe HD-zapper van CanalDigitaal


  Vanaf volgende week start CanalDigitaal met de uitlevering van haar nieuwste HDTV-satellietontvanger. Ook deze is weer gefabriceerd door de Engelse fabrikant Pace. Ook dit keer gebruikt Pace voor haar nieuwste satellietontvanger voor de Benelux-markt de merknaam Philips. Pace nam meer dan een jaar geleden de decoderdivisie van Philips over waardoor men bij digitale decoders de merknaam Philips mag gebruiken. De Philips DSR7141 is de opvolger van het model DSR7121 en kan het beste worden omschreven als een HD-zapper. De HD-ontvanger beschikt over één DVB-S2 tuner en heeft geen mogelijkheden om een interne of externe harde schijf te installeren.

  Veruit de belangrijkste, en tevens ook door de Europese regelgeving verplichte, verbetering in de DSR7141 is het stroomverbruik. De ontvanger gebruikt in diepe standbye stand, wat in principe totale uitschakeling is, 0,4 Watt. En daarmee voldoet het aan de Europese regelgeving voor stroomverbruik die sinds begin dit jaar van kracht is. Hierdoor mag in de Europese Unie bijvoorbeeld geen televisies en digitale decoders meer gebruikt worden die bij totale uitschakeling meer dan 1 Watt gebruiken. Fabrikanten mogen nog wel opgebouwde voorraden voor 2010 gefabriceerd, en die dus mogelijk nog niet voldoen aan deze nieuwe regels, in het huidige verkopen. In de komende maanden komt er door deze nieuwe regels ook een eco-vriendelijke vervanger van de HD-PVR satellietontvanger van CanalDigitaal, de Philips DSR8121.

  Door een uitgekiende combinatie van gebruikte componenten heeft Pace ook het algehele stroomverbruik van de Philips DSR7141 opmerkelijk weten te verbeteren. Ingeschakeld is het energieverbruik rond de 10 Watt. In actieve standbye stand is het stroomverbruik net even lager, namelijk 9,8 Watt. Ten opzichte van zijn voorloper is er ook een verandering is kleur. De Philips DSR7141 is namelijk alleen leverbaar in de zwarte uitvoering. Ook is de vormgeving anders en is de ontvanger met zijn 26 cm minder breed dan zijn voorganger.

  Rene Tensen, directeur van Eviso dat in opdracht van M7 Group de marketing voor CanalDigitaal in Nederland verzorgt, bevestigt de komst van de nieuwe HD-ontvanger. “Vanaf maandag gaan we de nieuwe Philips DSR7141 HD-zapper als opvolger van de Philips DSR7121 lanceren.” De functionaliteit van de firmware van de Philips DSR7141 is gelijk aan zijn voorganger. Nieuwe firmware voor de oude DSR7121 en de nieuwe DSR7141 wordt in februari of maart verwacht.

  Opvallend is ook dat de DSR7141 beschikt over een composiet aansluitmogelijkheid. Tevens zijn er scart (Video en TV), HDMI, analoge audio en coaxiale digitale audio aansluitmogelijkheden. Natuurlijk beschikt de nieuwe ontvanger ook over een ingebouwde Mediaguard kaartlezer, fastscan, Nagraguide, 4 DiSEqC (Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird) poorten. Hierdoor is gebruik van de DUO LNB60 en Triple Sat schotelantenne, die door CanalDigitaal als multisat mogelijkheden ondersteund worden, mogelijk.

Similar Threads

 1. CanalDigitaal HD-ontvanger heeft voor de kerst 1080i
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 08-12-2009, 14:15:33
 2. Nieuwe firmware Philips HD ontvanger onderweg
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-10-2009, 15:40:23
 3. Binnenkort stroombesparende firmware CanalDigitaal HD PVR ontvanger
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-10-2009, 14:58:58
 4. TV Vlaanderen nieuwe HD ontvanger
  By -Amor- in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 02-04-2008, 10:55:43

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •