Radio555 donderdag in de lucht voor HatiDiverse landelijke radiozenders gaan donderdag samenwerken om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Hati. Onder de naam Radio555 wordt een gezamenlijke programmering uitgezonden. Het is de tweede keer in de radiogeschiedenis dat Radio555 in de lucht komt.

Zes landelijke radiozenders hebben inmiddels toegezegd Radio555 te gaan doorgeven. Dit zijn 3FM, Radio538, Radio Veronica, Q-Music, Radio10 Gold en Slam! FM. De mogelijkheid dat Radio2 zich ook aansluit bij de actieve radiozenders die Radio555 gaan doorgeven is aanwezig. Hier wordt in de loop van vandaag duidelijkheid over verwacht. Naast deze landelijke radiozenders die de gehele programmering van Radio555 gaan uitzenden gaan ook andere landelijke radiozenders Radio555 in de eigen programmering grote aandacht geven. Hieronder bevinden zich zenders als 100%NL. Sky Radio, Hitradio en Classic FM. Voor deze zenders geldt in de meeste gevallen dat ze non-stop muziek uitzenden of dat het format te afwijkend is in vergelijk met dat van Radio555. Radio555 is donderdag in de lucht van s morgens 6.00 uur tot s avonds 21.00 uur. Het wordt dan op televisie gevolgd door een televisieprogramma dat op de best bekeken zenders van Nederland: Nederland1, RTL4 en SBS6 gelijktijdig te zien is. Zowel Radio555 als het televisieprogramma hebben de goedkeuring van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), die speciaal voor deze natuurramp het gironummer 555 hebben opgesteld.

Het is voor de tweede keer dat Radio555 in de lucht komt om geld in te zamelen voor slachtoffers van een natuurramp. In 2005 was Radio555 in de lucht nadat een tsunami leed en verdriet in Azi veroorzaakte.