CNBC nu Free to Air voor Britse kijker

CNBC is nu ook ongecodeerd te ontvangen via de 28 graden oost, ofwel de Britse satellietpositie. Daarmee is CNBC uit het Britse Sky Digital Nieuwspakket gestapt. Wel staat de zender gewoon verder in de Sky EPG en verwacht wordt ook dat ze zich bij Freesat zullen aansluiten.

Bloomberg Business News ging vorig jaar de zender CNBC al voor door naar ongecodeerd te schakelen voor de Britse markt. Dit kan mede hebben bijgedragen tot het besluit van CNBC maar de Amerikaanse business news zenders geeft zelf aan dat de motivatie is om een zo groot mogelijk kijkbereik te krijgen in de EMEA regio (Europa, Midden Oosten en (Noord) Afrika.

CNBC heeft in de ochtend een op Europa gerichte programmering, in de middag ook programma's die een overname zijn uit The States zoals Closing Bell met Maria Bartiromo. In de avonduren in het weekeinde is er ook entertainment zoals de Late Night Show (binnenkort weer met Jay Leno) en om 00.30 uur is er elke weekdag het NBC Nightly News live uit New-York, met onder meer News anchor Brian Williams. In de nacht brengt CNBC (gezien de tijdstippen) Aziatisch nieuws en in het weekend biedt de zender programma's over Lifestyle met de thema's reizen & vrije tijd, sport, luxury, entertainment en current affairs.CNBC (UK)
Eurobird 1, 28,5 graden oost
11261 Mhz. Hor.
Fec 2/3 SR 27500