Results 1 to 2 of 2

Thread: Boomerang keert terug bij CanalDigitaal

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Boomerang keert terug bij CanalDigitaal
  De kinderzender Boomerang, eigendom van Turner Broadcating Systems, keert medio februari terug bij CanalDigitaal. De terugkomst is bevestigd door de Luxemburgse eigenaar M7 Group S.A. Al eerder keerden Cartoon Network en Turner Classic Movies (TCM) terug in het zenderaanbod.

  Op 1 juli verdwenen de drie zenders van Turner Broadcasting Systems uit het zenderaanbod omdat er op dat moment geen verlenging van de aflopende distributieovereenkomst gesloten kon worden. Boomerang keert in de loop van deze maand terug voor alle abonnees vanaf het familiepakket bij CanalDigitaal. De zender gaat worden uitgezonden via de Astra3 satelliet op de zogeheten themakanalen transponder. Boomerang start wordt eerst uitgezonden in de uitzendstandaard DVB-S en gebruikmakend van de MPEG2 compressietechniek. Als in maart de transponder waarop de themakanalen worden uitgezonden wordt overgeschakeld naar de uitzendstandaard DVB-S2 en de MPEG4 compressietechniek dan is Boomerang alleen nog maar te ontvangen met een HD-satellietontvanger.

  Om ruimte voor Boomerang op de themakanalen-transponder vrij te maken gaat de zender Nationale Geographic Wild verdwijnen van deze transponder. De zender blijft echter wel bij CanalDigitaal beschikbaar omdat men gebruik gaat maken van de doorgifte van deze zender via een Astra3 transponder van het Tsjechische SkyLink. Nationale Geographic Wild blijft hierdoor in de toekomst gewoon beschikbaar in MPEG2. Wel gaat de Nederlandse ondertiteling die nu aanwezig is bij deze zender vervallen.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: Boomerang keert terug bij CanalDigitaal

  Kinderzender Boomerang terug bij CanalDigitaal – Nu in MPEG2, later in MPEG4


  Met de terugkeer van de kinderzender Boomerang is, met betrekking tot de zenders van het Amerikaanse Turner Broadcasting Systems, situatie bij CanalDigitaal van voor 1 juli 2009 weer herstelt. Vandaag maakte eigenaar M7 Group S.A. bekent dat de kinderzender, bekend van het uitzenden van series als The Flinstones, medio deze maand weer voor alle abonnees met een abonnement op het familiepakket of hoger. Een exacte datum kan nog niet gegeven worden.

  Op 1 juli verlieten de zenders Cartoon Network, TCM en Boomerang uit het zenderaanbod omdat met eigenaar Tuner Broadcasting Systems geen verlenging van de distributieovereenkomst bereikt kon worden. Nadat verleden jaar Cartoon Network en TCM al terugkeerden in het zenderaanbod gaat dit nu ook gebeuren met Boomerang. M7 Group S.A gaat de zender via eigen transpondercapaciteit op de Astra3 satelliet uitzenden. Boomerang gaat uitgezonden worden via de zogeheten themakanalen-transponder op deze satelliet. Vanaf de start in de loop van deze maand komt Boomerang beschikbaar in DVB-S/MPEG2. Wanneer in maart de themakanalen transponder wordt omgebouwd naar DVB-S2/MPEG4, het gebruik van de DVB-S2 uitzendstandaard is inmiddels bevestigd door M7 Group S.A, is Boomerang alleen nog te zien voor gebruikers van een HD-satellietontvanger.

  National Geographic Wild gaat hierdoor van frequentie wijzigen. Op dit moment geeft M7 Group S.A deze zender nog door via eigen capaciteit. Na de komst van Boomerang gaat men de Astra3 satellietdistributie van het Tsjechische SkyLink voor dit kanaal gebruiken. Hierdoor blijft National Geographic Wild ook in de toekomst met huidige SD-satellietontvangers te bekijken omdat in MPEG2 uitgezonden blijft worden. Wel gaat de Nederlandse ondertiteling bij dit kanaal vervallen.

Similar Threads

 1. Creatief brein keert Endemol de rug toe
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 13-12-2009, 18:03:16
 2. CanalDigitaal schakelt terug naar Nederland1 HD
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-12-2009, 14:48:41
 3. Boomerang and CNT
  By hans meier in forum English (UK)
  Replies: 1
  Last Post: 07-03-2009, 16:53:13
 4. Question TCM, Boomerang, CN Fr not working?
  By matteus in forum Dragon Cam and T-Rex Cam
  Replies: 0
  Last Post: 08-07-2008, 11:43:40
 5. Info RNN7 weer terug via CanalDigitaal
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-06-2008, 19:30:21

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •