Amor FM wijzigt frequentie in Rotterdam


Het regionale multiculturele radiostation Amor FM heeft haar etherfrequentie in de regio Rotterdam gewijzigd. Sinds afgelopen vrijdag (5 februari) is de zender te ontvangen op 102.3 FM, 0.1 MHz hoger dan voorheen. De wijziging maakt deel uit van de Zerobase optimalisatie. In de regio Den Haag blijft de frequentie ongewijzigd: 89.8 FM.

Het commerciële regionale radiostation Amor FM richt zich voornamelijk op de Surinaams Hindostaanse doelgroep in Nederland. Jarenlang was de zender in de regio Rotterdam in de ether op 102.2 FM te ontvangen, terwijl hier in 2003 een etherfrequentie in Den Haag bij kwam.

Het signaal van de 102.2 FM had in delen van het uitzendgebied te kampen met storingen. Dit werd mede veroorzaakt doordat Radio 538 vanuit Hilversum op 102.1 FM uitzendt, pal naast de frequentie van Amor FM. Om een einde te maken aan deze storingen heeft Amor FM haar frequentie in het kader van Zerobase optimalisatie in Rotterdam gewijzigd in 102.3 FM. Luisteraars van het radiostation dienen daarom hun radio bij te stellen. [RS/Radio.NL]