Sony en Panasonic komen met 3D-blu-rayspelers

Zowel Sony als Panasonic komen met blu-rayspelers. Deze zullen gelijk met de 3D-televisies deze zomer in de winkel staan.Sony introduceert de BDP-S470 Blu-ray speler . Deze zal in de zomer met een firmware-update geschikt gemaakt worden voor het afspelen van 3D-schijven. Dezelfde firmware-update zal ook voor een aantal andere al bestaande modellen beschikbaar komen. De speler gaat ca 200 dollar kosten.

Ook Panasonic laat zich niet onbetuigd en introduceerde in Japan maar liefst vier blu-rayspelers waarvan er drie ook 3D-blu-rayfilms kan branden. Of deze apparaten ook in Europa verschijnen is nog maar de vraag.

Wel zeker is dat Sony ook de Playstation 3 zal inzetten om 3D-blu-rays te promoten. Deze console die ook al is gebruikt om als breekijzer te fungeren voor de blu-rayschijf, zal deze zomer een update krijgen waarmee het apparaat geschikt wordt voor het afspelen van 3D-schijven. Later dit jaar zullen er ook 3D-spellen uitkomen. Uiteraard is voor het bekijken van 3D-materiaal ook een 3D-tv met bijbehorende brilletjes nodig.