De populaire videowebsite YouTube bestaat zondag exact vijf jaar. De oprichters registreerden de domeinnaam YouTube.com op 14 februari 2005. De website herdenkt deze mijlpaal zondag met een visionair bericht op de eigen blog.
Op 23 april, als het vijf jaar geleden is dat daadwerkelijk de eerste video werd gepost, staat YouTube volgens een woordvoerster uitgebreider stil bij het eerste lustrum.

De website zorgde in korte tijd voor een revolutie, die mensen in staat stelde videofilmpjes met elkaar te delen. In vijf jaar tijd groeide YouTube uit tot een platform met honderden miljoenen bezoekers die er filmpjes komen kijken en aanbieden.Dagelijks bekijken mensen meer dan een miljard filmpjes van medegebruikers via de website, die in 2006 voor 1,65 miljard dollar in handen kwam van Google. Iedere dag komen er honderdduizenden filmpjes bij. Elke minuut wordt twintig uur aan videomateriaal geŁpload, meldt de woordvoerster.


Innoveren

In het bericht dat de videowebsite zondag op de eigen blog plaatste, staat te lezen dat internet zich in sneltreinvaart ontwikkelt en dat YouTube probeert alle ontwikkelingen een stap voor te blijven. ''Als een race tegen de klok moeten we blijven innoveren om de internetgemeenschap het beste te bieden, dat inspireert ons.''

De site bedankt de gebruikers voor het vormen van de site tot wat die nu is en voor hun bijdrage aan de videorevolutie.