Olympisch schaatsen via Astra-satelliet in HDTV


Bezitters van een High Definition televisiescherm die het schaatsen in Vancouver ook in HD willen bekijken kunnen dat ook bekijken via de Astra-satelliet. Naast Eurosport HD geven onder meer ARD HD en ZDF HD alle Olympische uitzendingen, waaronder het Nederlandse schaatsen, in volledige HDTV-kwaliteit door.

ARD HD en ZDF HD zenden bovendien free-to-air uit en zijn dus gratis te ontvangen. Via de NOS zijn de schaatsuitzendingen vanuit Vancouver alleen in ‘opgewaardeerde’ digitale kwaliteit te ontvangen.

Via de Astra-satelliet zullen in de komende drie maanden meer dan 25 HD-zenders beschikbaar komen voor de Nederlandse HD-kijkers. Hiertoe behoren vrijwel alle Nederlandse landelijke zenders en premiumkanalen als Film1 HD en Sport1 HD via provider CanalDigitaal. Naast het HD-aanbod van CanalDigitaal biedt de Astra-satelliet een snel groeiend aantal gratis te ontvangen internationale HD-zenders zoals ARD HD, ZDF HD, Anixe HD , Servus HD, EinsFestival HD en Arte HD. Astra is daarmee het grootste HDTV-platform voor de Nederlandse markt.

Bill Wijdeveld, Algemeen Directeur Astra Benelux: “Er is natuurlijk niets mooiers dan Sven Kramer goud te zien winnen in haarscherpe HD-kwaliteit. De Astra-satelliet biedt voor sport in HD veruit de beste mogelijkheden. Maar ook voor liefhebbers van film, cultuur, muziek en documentaires bieden Astra en CanalDigitaal de meest uitgebreide keuze aan HD-programma’s." [Radio.NL]