RTL Gemist op Philips NetTV

RTL Nederland en Philips hebben een overeenkomst gesloten waarbij RTL Gemist wordt aangeboden via Philips Net TV. Net TV is een product van Philips waarbij een Internet browser in het toestel is ingebouwd. RTL is het eerste Nederlandse mediabedrijf dat grote schaal content aanbiedt op Philips Net TV's.

RTL Nederland biedt met RTL Gemist een innovatieve en kwalitatieve videodienst op Philips Net TV. De technische afdeling van RTL Digital Media heeft hiervoor in eigen huis een applicatie ontwikkeld.

Vanaf nu zullen alle nieuwe en bestaande Net TV modellen met RTL Gemist zijn uitgerust en kunnen consumenten hun favoriete programma’s van RTL Gemist bekijken op hun tv.

Arno Otto, Managing Director Digital Media RTL Nederland: “De kwaliteit en het aanbod van de content die we bieden via Net TV is erg hoog. RTL Nederland loopt voorop in deze ontwikkeling. We willen vat houden op de toekomst en deze zelf vormgeven. Onze strategie is om overal aanwezig te zijn waar de consument actief is en we kiezen ervoor om al onze expertise en kwaliteit te investeren in de service aan de kijker en de adverteerder.”

De beeldkwaliteit van de programma's is vergelijkbaar met het aanbod op RTLGemist.nl, 1.5Mbit in H.264 [Radio.NL]