Frankrijk: Europe 1 Sport in de etalage


De Franse Lagardère groep wil af van Europe 1 Sport, zo meldt Les Echos. Hoge exploitatiekosten en lage luistercijfers in combinatie met tegenvallende advertentiekosten hebben ervoor gezorgd dat het lokale sportstation in Parijs in de etalage is geplaatst. Daarnaast heeft Lagardère, eigenaar van Europe 1 en Virgin radio, geen interesse meer in het station nadat pogingen om etherfrequenties buiten de Franse hoofdstad te bemachtigden mislukten.

In februari 2008 werd Lagardère eigenaar van het radiostation Sport MX, dat in de regio Parijs uitzendt op 99.9 FM, nadat Contact groep uit Noord-Frankrijk het station te koop had aangeboden. Korte tijd later werd de naam van de zender gewijzigd in Europe 1 Sport.

Nu, ruim twee jaar later, lijkt het einde van Europe 1 Sport in zicht te zijn. Geruchten gaan dat Lagardère momenteel druk in onderhandeling is met zakenman en voormalig sportman Michel Moulin over de verkoop van het station. Moulin is begin dit jaar gestart met het webradiostation 10 Radio als aanvulling op zijn gelijknamige sportblad 10 Sport. Met een etherfrequentie kan dit sportwebstation uitgebouwd worden tot volwaardig radiostation.

Lagardère zou vijf miljoen euro willen vangen voor Europe 1 Sport, maar dit bedrag zou wel eens lager uit kunnen vallen. Daarnaast moet ook de Franse mediawaakhond CSA nog groen licht geven over de eventuele verkoop van het station. [RS/Radio.NL]