Q-music Vlaanderen komt met draaiende studio
Q-music in Vlaanderen gaat opnieuw haar ochtenddeejays op de proef stellen. Werden Sven Ornelis en Kürt Rogiers vorig jaar nog in een vliegende studio opgesloten, dit jaar zal het een draaiende studio zijn. Luisteraars van Q-music mogen opnieuw proberen om Ornelis & Rogiers te bevrijden. Zij maken daarbij kans op 25.000 euro.

Vanaf maandag 15 maart worden Ornelis & Rogiers opgesloten in de draaiende studio. Dat is een radiostudio van amper zeven vierkante meter groot in een reuzenrad op het parkeerterrein van een groot winkelcentrum in Wijnegem. Om 6 uur zullen de heren de studio betreden, waarna deze om 8 uur aan het draaien wordt gebracht.

Luisteraars kunnen de beide deejays weer bevrijden. Elk uur stellen ze een vraag aan een luisteraar. Geeft die luisteraar een goed antwoord, dan komt er 1.000 euro bij op de teller. Bij een fout antwoord draait de teller 1.000 euro terug. De luisteraar die de teller op 25.000 euro zet, bevrijdt Sven en Kürt uit de Draaiende Studio en wint 25.000 euro. Om luisteraars extra de kans te geven om de prijs te winnen zullen beide deejays ook de middagshift tussen 16 en 18 uur van Wim Oosterlinck overnemen.

Vorig jaar werden beide heren al opgesloten in een vliegende studio, die na 16 dagen aan de grond werd gezet. Korte tijd later werden ook in Nederland twee deejays van Q-music opgesloten in de vliegende studio. Gijs Staverman en Jeroen van Inkel werden echter al na 10 dagen aan de grond gezet. Aangezien Q-music Vlaanderen en Nederland veelal dezelfde acties organiseren is de kans groot dat de draaiende studio ook naar Nederland komt. Q-music Nederland heeft hierover nog niets bekend gemaakt.

De actie met de draaiende studio wordt natuurlijk ondersteund met tv-commercials. Kijk hier voor spot 1 en hier voor spot 2.

Overigens zijn niet alleen de acties van Q-music in Vlaanderen en Nederland vaak hetzelfde, inmiddels geldt dit ook voor de Tv-commercials. De nieuwe commercial waarin de deejays van Q een rockband imiteren op de muziek van Snow Partol is in beide landen te zien, maar dan met eigen deejays[RS/Radio.NL]