'Liever boete dan afsluiting bij illegale downloads'


De CEO van British Telecom vindt dat illegale downloaders bestraft moeten worden voor hun daden in de vorm van een boete, in plaats van het afsluiten van hun account.


Een nieuw wetsvoorstel in Groot-BrittanniŽ moet ervoor zorgen dat illegale downloaders beter moeten worden aangepakt. Het uitdelen van boetes aan overtreders is volgens de CEO van British Telecom dan ook een beter idee dan het compleet afsluiten van een account bij overtredingen. Het geld dat de boetes opbrengt kan dan worden gebruikt om de muziek- en filmindustrie te compenseren.

Door het uitdelen van boetes aan individuele downloaders wordt bovendien niet iedereen gedupeerd. Als een enkele persoon binnen een bedrijf of gezin bijvoorbeeld illegaal downloadt, heeft dit geen directe consequenties voor de andere personen in de werk- of leefomgeving, omdat de toegang tot het internet niet wordt ontzegd, meldt PC-Active.

Het nieuwe wetsvoorstel wordt volgende week ter goedkeuring aan het Huis van Afgevaardigden aangeboden, waarna het de bedoeling is het voorstel nog voor de zomer en de verkiezingen wordt doorgedrukt.