Eredivisie Live nu ook te zien in Afghanistan


Voetbalkanaal Eredivisie Live is vanaf dit weekeinde ook beschikbaar voor de Nederlandse militairen in Afhanistan. In Kamp Holland kan men zodoende live de ontknoping van de competitie volgen. “Naast het werk is voetbal voor velen een passie. Dat dit hier op Kamp Holland samengebracht wordt, is een geweldig initiatief. Na hard werken, lekker hard ontspannen en dat gaat hiermee zeker lukken“, zegt commandant van de Task Force Uruzgan, brigade-generaal Cees van den Heuvel.

Op zondag kunnen de militairen al kijken naar de topper Ajax – PSV. PSV-trainer Fred Rutten: “We vinden het geweldig dat ook de PSV fans onder de Nederlandse militairen in Uruzgan deze belangrijke wedstrijd rechtstreeks kunnen volgen op Eredivisie Live. Als PSV leven we enorm naar deze topper toe en de wetenschap dat we tot ver over de landsgrenzen worden gesteund motiveert ons alleen nog maar meer. We hopen er een prachtige wedstrijd van te maken.”

Ajax-aanvoerder Luis Suarez: “Dat de grote wedstrijden van Ajax in veel landen worden uitgezonden dat wist ik al toen ik nog in Uruguay woonde. Maar dit is iets anders en daarom speciaal. Er is op verzoek van de militairen al eens een door alle spelers gesigneerde Ajax vlag overhandigd in Uruzgan. We weten dat er veel Ajacieden in Kamp Holland zitten. Maar ik kan me voorstellen dat álle Nederlandse militairen het leuk vinden om deze wedstrijd te bekijken. Het lijkt me een goede en leuke afleiding van hun belangrijke en moeilijke werk daar.”

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV, is blij met het initiatief van Eredivisie Live. “De Eredivisie is van iedereen en door Eredivisie Live aan te bieden in Kamp Holland kunnen ook zij de spannende ontknoping van de competitie rechtstreeks volgen. Bovendien hopen we op deze manier enige afleiding te kunnen bieden van de zware omstandigheden waarin zij dagelijks moeten opereren.”

Ook de andere locaties in Afghanistan kunnen binnenkort Eredivisie Live kijken.