Gemiddelde Nederlander heeft 113 online vriendenNegen(!) miljoen Nederlanders (79% van de online populatie) surfen wel eens op sociale netwerksites. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau InSites Consulting. Wereldwijd maakt 72% van de internetgebruikers deel uit van minstens één sociaal netwerk, wat neerkomt op 940 miljoen mensen


Oost-Europa en Azië zijn de regio's met het laagste gebruik (4 op 10), Zuid-Amerika heeft het hoogste procentuele gebruik (95%). Nederlanders surfen het meest op Hyves (66%), gevolgd door Facebook (27%). Wereldwijd blijft Facebook het populairste online platform (51% gebruikt Facebook), gevolgd door MySpace (20%) en Twitter (17%).

De meerderheid van de surfers is lid van twee of meer sociale netwerksites, meestal gaat het over twee sites die voor privé- doeleinden gebruikt worden. 16% maakt deel uit van een professioneel netwerk, waarbij LinkedIn het meest populaire is.

Gebruikers van sociale media loggen gemiddeld twee keer per dag in. Op professionele sites ligt de gebruiksfrequentie aanzienlijk lager, daar is het gemiddelde negen keer per maand.

Een gemiddelde Nederlandse gebruiker van sociale media heeft 113 vrienden. Het globale gemiddelde is 195, daarbij spant Zuid-Amerika de kroon met een gemiddelde van 360 vrienden, gevolgd door Portugal met 236 vrienden en de Verenigde Staten met 200 vrienden.