Volgend jaar komt Nintendo met een nieuw model van de DS, werd gisteren onverwacht aangekondigd. Het gaat om een DS waarmee 3D-games gespeeld kunnen worden, zonder dat daarvoor een speciale bril nodig is. Meer details over de 3DS, zoals de naam op dit moment luidt, zullen worden gepresenteerd op de gamesbeurs E3, op 15 juni.


Met de DS3 zullen gamen met 3D-effecten gespeeld kunnen worden zonder dat daarvoor een speciaal brilletje nodig is. De nieuwe handheld zal ook overweg kunnen met oudere DSi- en DS-games.

Begin deze maand kondigde Nintendo overigens al een 3D-game aan, Rittai Kakushi E Atta Koreda (zie foto). Het spel kan tegen betaling van 500 DSi-punten worden gedownload - in ieder geval in de Japanse DS Store. In het spel moet de speler verborgen objecten vinden. Omdat een van de twee camera's op de DSi de bewegingen van de ogen volgt, kan er een 3D-effect bereikt worden. Afhankelijk van hoe je naar de schermen kijkt, wordt er een soort diepte gecreŽerd die nog het meest wegheeft van een ouderwets diorama.